Vinkova─Źki ┼áumari odu┼íevili Makarsku: Folklorni spektakl za stotine posjetitelja na Ka─Źi─çevom trgu

Gotovo pun Ka─Źi─çev trg sino─ç je do─Źekao folklorni spektakl u izvedbi Kulturno umjetni─Źkog dru┼ítva ┼áumari iz Vinkovaca, ina─Źe starih prijatelja Makarske koji su se brojnim turistima te doma─çim ljudima predstavili bogatstvom tradicije, ┼íarenilom boja, ┬áte plesovima i pjesmom hrvatskih krajeva. Obzirom na vi┼íe od 60 godina iskustva (osnovani su jo┼í daleke 1952. godine op.a.) ovo kulturno umjetni─Źko dru┼ítvo iz ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Makarska: Temperatura malo ni┼ża, osvje┼żenja nema

Temperatura zraka izmjerena u Makarskoj jutros u 8 sati, kako nam je potvr─Ĺeno u Meteorolo┼íkoj postaji, iznosila je 22 stupnja celzijusa ┼íto je nekoliko stupnjeva ni┼że nego proteklih dana. Nekoliko kapljica koje su u ranim jutarnjim satima samo 'po┼íkropile' Makarsku jedan su od razloga za┼íto, bez obzira na ni┼żu temperaturu, osvje┼żenja nema.┬á - Na┼íi instrumenti nisu zabilje┼żili nikakve oborine ┼íto zna─Źi da s ...

Pro─Źitajte vi┼íe

HPD Biokovo organizira uspon na Triglav

HPD Biokovo organizira uspon na najvi┼íi vrh Julijskih Alpa - Triglav (2864 m), kao i obilazak Triglavskih jezera. Svi zainteresirani moraju imati visokogorsku opremu (kaciga, pojas, pojas via ferata ili 'pup─Źanu vrpcu', te dvije zamke i dva karabinera s maticom), a zbog izrazito zahtjevne ture, upozoravaju iz dru┼ítva, va┼żna je i fizi─Źka i psihi─Źka spremnost sudionika. Rezervacije se primaju do 27. kolovoza, ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Sedmu godinu zaredom u Velikom Godinju: Tragom tradicije i pu─Źke arhitekture

Ve─ç sedmu godinu zaredom, u subotu 24. kolovoza, u organizaciji Turisti─Źke zajednice Vrgorac i Zavi─Źajnog dru┼ítva Veliki Godinj odr┼żat ─çe se manifestacija pod nazivom 'Tragom tradicije i pu─Źke arhitekture'. Program obuhva─ça tradicionalne radionice kojima ─çe se o┼żivjeti stari obi─Źaji - radionice zidanja suhozida, sajam doma─çih proizvoda, vo┼żnju ko─Źijom, vr┼íidbu ┼żita na guvnu i tradicionalnu klesarsku radioni ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Dogradona─Źelnik Dru┼żijani─ç primio delegaciju vinkova─Źkog KUD ┼áumari

Makarski dogradona─Źelnik Miro Dru┼żijani─ç ugostio je danas delegaciju kulturno umjetni─Źkog dru┼ítva ┼áumari iz Vinkovaca, starih i rado vi─Ĺenih gostiju na┼íeg grada. Vinkova─Źke ┼áumare predstavljali su tajnik dru┼ítva Ivan Gr─Źi─ç te ─Źlanovi Marijana Mato┼íevi─ç i ┼Żeljko Tak┼íi─ç koji su ujedno najavili i ve─Źera┼ínji nastup na Ka─Źi─çevom trgu u Makarskoj s po─Źetkom u 21 sat, istaknuv┼íi plodnu suradnju s Podbiokovljem koj ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Makarska: Još jedna nezaboravna ribarska noć

┬á Na Marineti je u ─Źetvrtak odr┼żana peta ovogodi┼ínja ribarska no─ç, po ocjeni mnogobrojnih┬á┬á koji su u┼żivali u delicijama i dobroj zabavi, najveselija do sada! Veselili su se i mnogobrojni turisti, kako na usidrenim brodovima, tako i oko ┼ítandova koji su nudili obilje dobre dalmatinske spize, ribe i plodova mora, sira, pr┼íuta, raznih suvenira me─Ĺu kojima i eko sol iz Krvavice.S pozornice na Velikom mulu odzv ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Inspekcija zatvorila restoran ÔÇ×OrkuÔÇť zbog neizdanog ra─Źuna

┬á Restoran ÔÇ×OrkaÔÇť od danas je zatvoren na pet dana. Zatvorila ga je porezna inspekcija, zbog toga ┼íto zaposlenica nije izdala ra─Źun za┬á pizza cut, kako nam je potvrdio sam vlasnik restorana Jak┼ía Lovreta. Lovreta ka┼że kako je restoran zatvoren na pet dana, a ┼íto se ti─Źe komentara nije dodao ni┼íta osim -┼íto je tu je. ┬áJ.G./I.R.┬á ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Zavr┼íio drugi rock festival Toochepin: Iskorak kvalitete u pomalo ‘maksimirskoj’ atmosferi

Izvrsnim koncertom ┼íoltanskog benda Mjesni odbor sino─ç je u tu─Źepskoj lu─Źici stavljena 'to─Źka na i' drugog izdanja rock festivala Toochepin, koji je ove godine ugostio ┼íest autorskih imena iz cijele Hrvatske ponudiv┼íi ┼íarolik rock'n'roll program onih bendova ─Źije vrijeme (uglavnom) tek dolazi. Za razliku od pro┼íle godine u─Źinjen je jasan iskorak jer je Toochepin ovaj put ponudio isklju─Źivo autorske bendove ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Klapa Srdela i treći put okupila mnoštvo na trgu Tina Ujevića

Po broju turista koji su sino─ç na Trgu Tina Ujevi─ça u┼żivali u nastupu klape Srdela nitko ne bi rekao da je ┼ípica turisti─Źke sezone iza nas. U gotovo puna dva sata, uz stalnu interakciju s publikom, ─Źlanovi klape dali su sve od sebe, ┼íto je publika o─Źigledno osjetila i ─Źesto ih, i prije kraja izvedbe, nagra─Ĺivala pljeskom. Tre─çi ovogodi┼ínji nastup klape Srdela u sklopu Makarskog kulturnog ljeta, naime, nije ...

Pro─Źitajte vi┼íe

Sva prava na tekstove i slike pridr┼żava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh