Konstituirano Gradsko vijeće Makarske: Jagoda Martić predsjednica

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Makarske za novu predsjednicu izabrana je Jagoda Martić (SDP), a za potpredsjednika Aleksandar Bajić iz redova Nezavisne liste Tonćija Lalića.  I Martić i Bajić dobili su jednoglasnu potporu svih 17 vijećnika među kojima koalicija SDP-HNS ima 7 vijećnika,  koalicija HDZ-HPB-HSP AS-HSS 7 vijećnika, NL Tonćija Lalića 2 te Agenda mladih demokrata 1.  Kao zamjenski vijećnici prisegnuli su HNS-ovac Miroslav Dudaš (umjesto Tonćija Bilića), HNS-ovac Zlatko Lalić (umjesto Miroslava Družianića) te Kristina Kozlina Rakušić iz kvote Hrvatskog pravaškog bratstva umjesto Željka Bagarića. Oporba na čelu s HDZ-om će drugog potpredsjednika Vijeća predložiti na sljedećoj sjednici kada bi trebao prisegnuti i zamjenski vijećnik Dražena Nemčića koji je, kao i Bagarić, zbog obavljanja nespojive dužnosti svoj mandat trebao staviti u mirovanje.

- Od svih funkcija koje sam obavljala u svojoj političkoj karijeri prema ovoj koju obnašam od danas imam nekako najveći respekt jer nema veće časti nego biti na čelu predstavničkog tijela svog grada. Moja odgovornost još je veća time što sam dobila jednoglasnu potporu svih vijećnika. Ljestvicu demokratskog ponašanja postavili smo visoko, pokazali smo da nismo neprijatelji nego suparnici jer bez obzira na različite svjetonazore svi mi živimo u istom gradu. Tako će biti i dalje – naglasila je Martić dodavši da će se boriti za veću transparentnost rada Gradskog vijeća i dignitet svih njegovih predstavnika.

- Prvi korak je što će se od danas sve sjednice Gradskog vijeća izravno prenositi preko RMR-a jer želimo da građani, čiji smo predstavnici, znaju što radimo i kakve se odluke donose. Radit ću na tome da vijećnici uredno dobivaju odgovore na pitanja, a i sjednice ću češće sazivati da se ne bi događalo da imamo dnevne redove s puno točaka jer se za takvu sjednicu vijećnici ne mogu kvalitetno pripremiti. I što je najvažnije, mislim da je ovo Vijeće dovoljno dugo bilo podstanar i da je vrijeme da se vratimo kući, u zgradu Grada gdje i pripadamo – zaključila je Martić.

Novim vijećnicima čestitao je i gradonačelnik Tonći Bilić pozvavši i oporbu da zajedno s predstavnicima vlasti aktivno sudjeluje u donošenju odluka na dobrobit Makarske.

- Izbori su iza nas i oni su najbolji znak kako je tko radio. Građani su to valorizirali i sad se u sljedeće četiri godine moramo ponovno dokazati. Moramo prevladati sve naše stranačke razlike i zajedno raditi na dobrobiti našeg grada – poručio je Bilić.

  • piše Ivana Pleić
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh