Vi ste ovdje:Početna » Sport » Makarska HVIDRA domaćin 23. Svehrvatskih športskih igara invalida Domovinskog rata: Natjecat će se oko tisuću sudionika

Makarska HVIDRA domaćin 23. Svehrvatskih športskih igara invalida Domovinskog rata: Natjecat će se oko tisuću sudionika

Makarska HVIDRA domaćin 23. Svehrvatskih športskih igara invalida Domovinskog rata: Natjecat će se oko tisuću sudionika
Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske nakon četiri ponovno će se održati u Makarskoj od 13. do 15. listopada na Gradskom sportskom centru.

Kako doznajemo od Ivana Glibote, predsjednika HVIDRA-e Makarska, a koja je organizator 28. SŠNIDOR-a, natjecanje se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Vlade RH, a supokrovitelji su Splitsko-dalmatinska županija i Grad Makarska. Dolazak na igre je najavilo oko tisuću hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata i to predstavnici 20 županijskih udruga HVIDRA-e, predstavnici HVIDRA-e Grada Zagreba te HVIDRA-e Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne.

Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata natjecat će se u deset invalidskih športskih disciplina u 28 športskih natjecateljskih kategorija.

Svečano otvaranje ove sportske manifestacije, a kojoj je Makarska prvi put bila domaćin 1992. godine, te 2013. i 2014. godine, je 13. listopada u 15 sati u dvorani Gradskog sportskog centra Makarska.

Na Gradskom sportskom centru Makarska će se odvijati sva natjecanja, osim dijela boćanja koje će biti na Baškom Polju, te strjeljaštva u Solinu i kuglanja u Trilju.

-Valja istaknuti da 23. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske posvećujemo  u spomen na Damira Zukića, istaknutog člana Provedbenog odbora SŠNIDOR-a i predsjednika Udruge HVIDRA Makarska, poručuje Ivan Glibota.

 

J. M./arhiva MP

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh