Uzgajao marihuanu i računao na zaradu od najmanje 3 milijuna kuna

Makarski policajci kod 42-godišnjaka pronašli stabljike marihuane koje je uzgajao na tri parcele (ukupno 438 komada) te sjemenke opijata i oružje

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojom prilikom je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prodaje droga (opisano u članku 190., st. 2. Kaznenog zakona) te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari (opisano u članku 331. Kaznenog zakona).

42-godišnjak se sumnjiči da je u mjestu Zaostrog zasadio i uzgajao stabljike marihuane, radi daljnje preprodaje marihuane na ilegalnom tržištu.

Policijski službenici su ga jučer zatekli prilikom vršenja radova oko zasađenih stabljika, u Zaostrogu, gdje je pronađeno ukupno 438 komada stabljika marihuane, visine od 33 do 175 cm, zasađenih na tri parcele. Obavljenom pretragom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik, pronađeno je još 3 kg i 302 g marihuane, zatim 110 g sjemenki marihuane, vaga za precizno mjerenje, poluautomatska puška sa 63 komada pripadajućeg streljiva, 230 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 7 komada tromblonskog streljiva, 3 komada manevarskog streljiva, 14 komada detonirajućih kapisla, te novac u ukupnom iznosu od oko 56 000 kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Vrijednost marihuane, koja se u nabavi, za daljnju preprodaju na ilegalnom tržištu, može dobiti iz ove količine stabljika, iznosi oko 3.000.000,00 kuna, dok je vrijednost koja se dobije uličnom preprodajom dvostruka.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, te se isti dovodi pritvorskom nadzorniku.

 

  • Pripremila J. Morović
  • Foto PU SD
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh