Riva pjevala uz klapu Intrade

Proslava Dana državnosti završena bogatim programom na velikom mulu

Najvažnije od svega, i ovo je gradsko događanje preusmjereno u humanitarne svrhe, ovaj put kroz akciju prikupljanja pomoći za našeg sugrađanina Marka Jakira stradalog prošle godine u prometnoj nesreći 

Večernji dio obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske mnogi su Makarani i gosti proveli na gradskoj rivi, točnije na velikom mulu gdje je upriličen bogati kulturni i zabavni program, čiji je vrhunac bio koncert Tomislava Bralića i klape Intrade. Prije zvijezda večeri nastupili su Gradski zbor Makarska, Zorica Andrijašević Donna kao i folklorno društvo Tempet, dok je atmosferu uoči dolaska klape Intrade na pozornicu zagrijao Roso bend. S pozornice se prepunom velikom mulu obratio dogradonačelnik Miro Družianić čestitavši Dan državnosti u ime Grada.

– Imati klapu Intrade u gradu na Dan državnosti ne može svatko. To je veliki prestiž, i čast mi je da nastupaju upravo u Makarskoj – najavio je Družijanić ugledne goste iz Zadra. Intrade, koji su nedavno rasprodali i dva koncerta u New Yorku, Makarane su pozdravili s Kartom ljubavi, a do kraja izveli desetke svojih hitova uključujući i bezvremensku Croatijo, iz duše te ljubim. No najvažnije od svega, i ovom je prilikom jedno veliko gradsko događanje izdignuto na humanitarnu razinu, ovaj put za liječenje našeg sugrađanina Marka Jakira, teško stradalog prošle godine u prometnoj nesreći na magistrali. Tijekom samog događanja na rivi, članovi gastro-udruge Marendin kao i motoristi iz kluba Sv.Jure, poznati po humanitarnom djelovanju, osigurali su bogatu spizu za okupljene, dok su iz Gradskog zbora Makarska uz pjesmu stigle slastice – torta makarana, rafioli te ostali kolači koji su se prodavali na mulu, a po tko zna koji put su se u priču uključili članovi udruge Milan Ožić Mike, koji su organizirali humanitarnu lutriju, dok je udruga makarskih likovnih umjetnika MULU održala prodajnu izložbu svojih radova. Ukupno je, kako doznajemo, prodano oko 300 porcija hrane, a prikupljena sredstva zajedno s prihodom od humanitarne lutrije i prodajne izložbe tek su jedan dio sredstava koja će otići za oporavak Marka Jakira. Kako je na adrese različitih institucija, tvrtki, banaka, poslano ukupno oko 500 dopisa, za očekivati je da će ukupno prikupljena sredstva u ovoj humanitarnoj akciji, vjerujemo, biti još veća.

  • Piše Ozren Franić
  • Foto Željko Kovačić

Više fotografija možete pogledati na našoj Facebook stranici – http://www.facebook.com/MakarskoPrimorje

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh