Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » MakarskaIN na svjetskom turističkom sajmu u Londonu: Pobudili veliko zanimanje za MICE turizam

MakarskaIN na svjetskom turističkom sajmu u Londonu: Pobudili veliko zanimanje za MICE turizam

MakarskaIN na svjetskom turističkom sajmu u Londonu: Pobudili veliko zanimanje za MICE turizam
Na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Londonu ove je godine po prvi put sudjelovala i Turistička agencija MakarskaIN. Možda neki u gradu još nisu čuli za ovu, jednu od najmlađih turističkih agencija u Makarskoj, ali jesu  brojni stranci. Naime, prvu sezonu u TA MakarskaIN ostvarili su sjajne rezultate. Njihove ambicije i želje su produljiti sezonu, a to planiraju kroz ponudu raznovrsnih sadržaja. Prvenstveno rade na promicanju MICE turizma, team building-a i dentalnog turizma, otkrili su za naš portal, Ivana Vrselja i Hrvoje Kapulica po povratku s glasovitog turističkog sajma.

Vlasnica agencije koja privlači entuzijazmom i bogatstvom ideja je Ivana Vrselja. No bez svojih suradnika; dr. med. dent. Maje Šimić, Paule Pehar i Hrvoja Kapulice, mladog afirmiranog turističkog djelatnika i ugostitelja, ne bi tako krupnim korakom MakarskaIN zakoračila u razvoj makarskog turizma.

Njihovu mladost, ljepotu i nadasve sjajnu prezentaciju turističke ponude Makarske i Makarskog primorja na svjetskom turističkom sajmu odmah su zamijetili najmjerodavniji u turizmu Hrvatske i Svijeta. Susreli su se s našim ministrom turizma Garijem Cappellijem, predstavnicima susjednog nam Hvara, šeicima, predstavnicima svjetski poznatih turističkih agencija i medijskih kuća pa i samog CNN-a.

„Nosimo sjajne dojmove iz Londona.“ Glavni cilj i vizija ove agencije je promocija ponude Makarske i Makarskog primorja u zimskim mjesecima te produženje turističke sezone. Zadovoljni su našim nastupom i cjelokupnim sajmom. Ostvarili smo mnoštvo kontakata i upita te pozitivnih komentara i izraženih zanimanja za Makarsku” – kazala nam je Ivana Vrselja po povratku sa sajma u Londonu koji je održan od 6. do 8. studenoga.

Inovativnim idejama i izrazitim šarmom i poslovnošću ovaj mladi tim promotora privukao je pozornost svih na sajmu.

Najviše zanimanje kako doznajemo pokazali su Nijemci, Englezi, a sve više i Šveđani, dok s Norvežanima i Talijanima već je s MakarskomIN uspostavljena dobra suradnja na planu MICE turizma. Nadati se kako će nakon ovoga sajma biti više dogovorenih poslova koji će privući što više turista na Makarsko primorje u vrijeme pred i posezone. “Kada naši gradovi u unutrašnjosti jako dobro rade na planu razvoja MICE turizma, prava bi šteta bila da mi koji za to imamo najbolje preduvjete to ne iskoristimo.  Makarska ima smještajne kapacitete i restorane u gradu, jedinstvenu prirodu, blizinu mora i planine, ali i Hvara, Dubrovnika i Splita. Posjetitelji sajma su bili fascinirani takvom ponudom” – kazala nam je Ivana Vrselja. Dodaje kako je uvjerena da će se zdravstveni turizam kod nas sve više razvijati.

Već postoje u Hrvatskoj centri dentalnog turizma gdje na jednom mjestu pacijenti imaju ordinaciju, smještaj i restoran. To je budućnost i ovoga podneblja. Za sada gosti koji dolaze preko ove agencije najčešće odsjedaju u hotelima Romana, Osejava i u Vili Kapulica na prelijepoj makarskoj plaži.

Rad TA MakarskaIN zasigurno će pridonijeti produženju turističke sezone i bogatstvu raznovrsnosti turističke ponude cijelog Makarskog primorja, a sposobnost i entuzijazam ovih mladih ljudi u Makarskoj mogu biti uzor i ponos svima.

 

Janja Glučina

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh