Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Pobjednički meni šefa kuhinje hotela Meteor oduševio domaća nepca: Kad se spoje kuhače Damira Tomaša i Kristijana Šabića fantazija okusa neizostaje

Pobjednički meni šefa kuhinje hotela Meteor oduševio domaća nepca: Kad se spoje kuhače Damira Tomaša i Kristijana Šabića fantazija okusa neizostaje

Pobjednički meni šefa kuhinje hotela Meteor oduševio domaća nepca: Kad se spoje kuhače Damira Tomaša i Kristijana Šabića fantazija okusa neizostaje
Posjetitelji restorana Arta Larga By Gastro Diva imali su prigodu uživati u pobjedničkom meniju šefa kuhinje hotela Meteor. Bio je to zapravo proširen pobjednički meni s kojim je Damir Tomaš, šef kuhinje hotela Meteor, pobijedio u konkurenciji restorana na Grand Gourmeu 2017, Međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, restorana i konoba.

Pobjednički meni je ovaj put proširio, a u pripremi pojačao snage s timom kuhinje restorana Arta Larga By Gastro Diva na čelu s tamošnjim šefom kuhinje Kristianom Šabićem.

Podsjetimo, u dogovoru hotela Meteor i vlasnika restorana Arta Larga Gasto Diva, inače poznatog po vrlo slasnoj spizi, šef kuhinje hotela Meteor Damir Tomaš upravo je u ovom restoranu domaćoj publici u nedjelju navečer predstavio svoje kulinarsko umijeće s pobjedničkim menijem kojeg je još proširio.

Na stolovima ponuđenog menija našlo se pet, prema ocjeni posjetitelja, vrhunski slijedova. Sve sama domaća spiza; svježa riba i povrće, ali spravljeno i prezentirano na poseban način. Za pravu rapsodiju okusa gostima je ponuđeno između ostaloga; kuglice od mola na kremi od graška i mente, tartar od trilja s čipsom od kože, kavijar od agruma,dekonstrukcija brujeta s pjenom od špinata i chips od drače, bili rižot od sipe s crnom tajnom… Dakako bilo je tu i blitve po domaću, ali i kreme od mrkve, tune s pestom od gljiva,slanih srdela, kapara, maslina i to u mreži od tikvica i mrkve! Desert je posebna priča. Pod imenom „jesen u meni“ ponuđena je krema od limuna na geliranom soku od šipka, mouss od tamne čokolade s ružmarinom i mladim maslinovim uljem, aromatizirane kruške u crnom vinu, ušećerene sjemenke buče… I još „sto čuda“ što bi rekao domaći svijet, ili bolje rečeno obične domaće spize spravljene na neobično atraktivan, zanimljiv i nadasve znalački način vrhunskih meštara kuhinje, što je izmamilo divljenje i izgledom i okusom svih gostiju. A ne treba zaboraviti kako u ovaj restoran i inače dolaze oni s profinjenim okusom.

Nakon cjelodnevna rada u kužini pred sam početak iznošenja vrhunskog menija na stolove, evo što su izjavili glavni akteri ovoga kulinarskog događaja. Damir Tomaš, šef kuhinje hotela Meteor:  – Prvi put gostujem kao kuhar u restoranu Arta larga By Gastro Diva. Iznimno sam sretan, a to je bila i želja hotela Meteor da svoje kulinarsko umijeće predstavim ovdje domaćim gostima. Radilo se cijeli dan. Vrlo sam zadovoljan suradnjom s timom kuhinje ovog restorana. Premda je ovo bio prvi put, s obzirom na veliki interes gostiju, možda je ovo samo početak dobre suradnje i moguće da krenemo dalje u nekim novim projektima. Za večerašnji menI mogu reći da su glavno jelo i desert ostali isti, a drugo smo malo proširili i ponudili aktualne priče s naših koča. Moram istaći da je priprema tekla odlično kao i sama suradnja s Kristianom Šabićem, šefom kuhinje kojeg u budućnosti vidim kao pobjednika mnogih natjecanja i cijelim timom Restorana. Sve je išlo ka’ po loju. Na upit novinara je li teže raditi u kuhinji hotela ili u kuhinji ovoga restorana s osmijehom je odgovorio: – Ovdje se manje šeta, naravno, jer je kužina manja a sve mora štimati. Ukratko, divno je ovo iskustvo i nadam se da će se ponoviti – istaknuo je Tomaš.

Kristijan Šabić, šef kuhinje restorana Arta Larga By Gastro Diva: – Pobjednik kuha odlično. Šef je iskusniji, a iskustvo je u kuhinji bitno. Inače radili smo prije zajedno u restoranu u Tučepima gdje mi je Damir Tomaš bio šef. Poznajemo se, suradnja je odlična, nadopunjujemo se… Jako sam zadovoljan i sretan što smo zajedno bili u ovom projektu. Imao sam priliku i danas naučiti nešto novo, što naravno čuvam za sebe i svoj tim.

A što o projektu kaže sama  Svjetlana Sofić, Gastro Diva koja je svojim kulinarskim talentom i znanjem plijeni još od samog otvaranja restorana?

-Ovo jest prvi put da pobjednik nekog natjecanja sa svojim menijem gostuje u našoj kužini. Sam pobjednički meni ima dodirnih točaka s ponudom našeg restorana prije svega u korištenju kvalitetnih namjernica koje se nabavljaju friške s domaćih koča, ali prezentirane na drugačiji način… Zasigurno će ovakve suradnje biti još s obzirom na golemo zanimanje. Za ovu večer u kojoj su zajedno kuhali pobjednik Grand Gurmeta Damir Tomaš i tim kuhinje restorana Arta Larga By Gastro Diva na čelu s šefom Kristianom Šabićem, sve je u restoranu bilo rezervirano i par dana prije nego li smo se oglasili na Fejsu – zadovoljno će Svjetlana.

J.Glučina /IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh