Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Redovna godišnja Skupština: Zmaj hrvatski i radnički

Redovna godišnja Skupština: Zmaj hrvatski i radnički

Redovna godišnja Skupština: Zmaj hrvatski i radnički
U Vatrogasnom domu DVD Makarska je održana redovna godišnja Skupština Zmaja za 2017. godinu na kojoj su bila nazočna 23 člana čime je stvoren preduvjet za donošenje odluka. Novost je da samo oni koji imaju plaćenu člansku iskaznicu Zmaja mogu sudjelovati u radu Skupštine. Na Skupštini je nazočan bio dogradonačelnik Dražen Nemčić.

Prije početka minutom šutnje odana je počast preminulom generalu HV-a Slobodanu Praljku.

Izvješće o radu kluba iznio je predsjednik Marko Ožić-Bebek. Kazao je da je klub preuzeo prije pet mjeseci i da je zadovoljan sa stanjem. Kao mnogim klubovima tako je i Zmaju najveći problem osigurati financijsku stabilnost, a to je ova Uprava uspjela. Nakon što je klub ispao iz treće u županijsku ligu nije očekivao da će Zmaj ovako dobro igrati i biti jedan od kandidata za vrh tablice. U nastavku prvenstva Zmaj će napasti prvo mjesto. Posebno je zadovoljan stanjem u školi nogometa, a naglasio je kako su pioniri dospjeli do završnice kupa Hrvatske i ispali od prvoligaša Intera iz Zaprešića.

Predsjednik Nadzornog odbora Stipe Eljuga podnio je Izvješće o prihodima i rashodima kluba za 2017. godinu. Prihodi Zmaja iznosili su 1.325.380,49 kn dok su rashodi bili 1.122.499,24 kn. Višak prihoda u odnosu na rashod iznosi 202881,25 kn. Izvješće je prihvaćeno jednoglasno.

Na dnevnom redu je bila točka vezana za donošenju Odluke o dopuni Statuta Kluba. Na prijedlog predsjednika izglasano je da se uz već postojeće djelatnosti doda mogućnost da se klub može baviti pružanjem usluga u trgovini i ugostiteljstvu.

Odluku o promjeni imena kluba obrazložio ju je Stipe Eljuga. U svom je izlaganju iznio kako su Zmaj osnovali 10. srpnja 1921. godine radnici i članovi radničkih sindikata na koje vlast u to vrijeme nije blagonaklono gledala. Podsjetio je kako je Makarska u to vrijeme brojala niti dvije tisuće stanovnika. Nakon Domovinskog rata Klub je 1996. godine preimenovan u HNK Zmaj, a prošla uprava mijenja ga u RNK Zmaj. Pa da bi se izbjegle političke nesuglasice predlaže kompromisno rješenje o novom nazivu kluba. Tako će Zmaj nakon ove skupštine imati ime HRNK Zmaj.

Na kraju je Skupština donijela odluku o prodaji poslovnog prostora kluba na Kačićevu trgu. Za tu prodaju bit će raspisan Javni natječaj, a pravo prvo otkupa imat će Grad Makarska. Jedan od razloga prodaje je i dug koji Zmaj ima prema Prometu Makarska, a on iznosi gotovo pola milijuna kuna.

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh