Vi ste ovdje:Početna » Sport » Dvjestotinjak početnica iz Dalmacije i BiH: Djed Božićnjak među rukometašicama u dvorani

Dvjestotinjak početnica iz Dalmacije i BiH: Djed Božićnjak među rukometašicama u dvorani

Dvjestotinjak početnica iz Dalmacije i BiH: Djed Božićnjak među rukometašicama u dvorani
Šesti Božićni turnir u mini rukometu (4+1 igračica) okupio je u nedjelju u gradskoj dvorani oko 200 djevojčica i ponekog dječaka, svrstanih u 20 ekipa iz Dalmacije i Hercegovine. Ni loše vrijeme nije spriječilo sportske prijatelje iz Korčule i Hvara da stignu u Makarsku i sa zakašnjenjem, ali da onda te 10 -godišnjakinje i mlađe ostave srce na parketu, raduju se svakom golu, puste poneku suzu nakon poraza… Igralo se na dva terena, od 9 sati ujutro do kasno poslijepodne, nakon 50-ak odigranih utakmica podijeljene su nagrade onim malo uspješnijima. Svima međutim ostaje još jedan lijepo zapisani dan kada su stekli nove prijatelje. Do nekog sljedećeg skorašnjeg susreta.

Sve se na kratko zaboravilo kada je u dvoranu stigao Djed Božićnjak, i zajedno s Apfelkom podijelio poklone svim malim rukometašicama i rukometašima. Nakon zajedničke fotografije slijedile su one prave utakmice, za medalje i trofeje.

I Makarke kao domaćini i organizator mogu biti sretni. Godinu starije (2006.) su osvojile turnir s 5 pobjeda i jednim remijem, a slavilo se u dramatičnom finalu protiv Korčule za gol (14:13). Baš početnice (2007.) su s 4 pobjede i jednim porazom (Hvar) srebrne. Berta Kapović je proglašena najboljom kod starijih, uz nju je i Zdravka Vrebac u petorci turnira, kod mlađih je Iva Pivac bila najbolja vratarka, a Luce Cvitanović u izabrana u najbolju petorku turnira.

ŽRK Hoteli Makarska zahvaljuje tvrtki Apfel koja je pomogla Djed Božićnjaku da obraduje male sportaše u dvorani.

 

Rezultati i nagrade

2006.: Polufinale: Korčula – Jerkovac 11:6, Hoteli Makarska – Biograd 12:7. Za 3. mjesto: Biograd – Jerkovac 8:7.

Finale: Hoteli Makarska – Korčula 14:13;

Konačan poredak: 1. Hoteli Makarska, 2. Korčula, 3. Biograd, 4. Jerkovac, 5. Split, 6. Metković, 7. Grude, 8. Hvar.3. Biograd, 4. Jerkovac, 5. Izviđač 2, 6. Biograd, 7. Split 2, 8. Grude, 9. Split, 10. Split 1, 11. Izviđač 1.

2007: 1.- 3.mjesto: Cetina – Hvar 3:8, Hoteli Makarska – Cetina 9:7, Hvar – Hoteli Makarska 5:4;

Konačan poredak: 1. Hvar, 2. Hoteli Makarska, 3. Biograd, 4. Jerkovac, 5. Izviđač 2, 6. Biograd, 7. Split 2, 8. Grude, 9. Split, 10. Split 1, 11. Izviđač.

Hoteli Makarska: Karla Ivanac, Berta Kapović, Zdravka Vrebac, Lana Sučić, Kiara Turina, Lana Roso, Anamarija Roso, Antea Baletić, Iva Herceg, Iva Pivac, Luce Cvitanović, Ramona Staničić, Luce Tomašević, Luka Srzić, Karlo Vujčić, Sonja Pavlinović.

 

 

MP / IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh