Vi ste ovdje:Početna » Makarska » Nova ulaganja u infrastrukturu: Počela rekonstrukcija nogostupa u Ulici kipara Meštrovića

Nova ulaganja u infrastrukturu: Počela rekonstrukcija nogostupa u Ulici kipara Meštrovića

Nova ulaganja u infrastrukturu: Počela rekonstrukcija nogostupa u Ulici kipara Meštrovića
U Ulici kipara Meštrovića 8. siječnja počeli su radovi na rekonstrukciji nogostupa u dužini od 200 metara. Ukupna vrijednost radova, je 256.587,50 kuna, a trebali bi biti završeni početkom veljače.

Osim u Ulici kipara Meštrovića, u tijeku su radovi u Šibenskoj ulici, ulici između Šibenske i Splitske i spojnoj ulici Šibenske i Splitske (preko 1.000.000,00 kuna), uređenju sjevernog dijela Gradskog sportskog centra (preko 200.000,00 kuna), uređenju zelene površine na Macelu i mjesnom groblju u Velikom Brdu (preko 2.500.000,00 kuna).
Ubrzo počinju radovi na izgradnji sustava fekalne i oborinske kanalizacije za Gradsku sportsku dvoranu (preko 600.000,00 kuna), izgradnja pothodnika Moča (preko 1.300.000,00 kuna) te radovi na uređenju ulica na području Moče i Licinijanovog prolaza na Dugišu.

Cilj Grada Makarske je stvoriti preduvjete da svi građevinski radovi iza kojih kao investitor stoji Grad budu završeni na vrijeme, a na taj način daje se jasna poruka i građanima i privatnim poduzetnicima koji nerijetko krše pravila i na taj način stvaraju ružnu turističku sliku Makarske u predsezoni i sezoni.

Nova Gradska uprava na samom je početku svog mandata pokrenula veliki investicijski ciklus u komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, a svi navedeni radovi bit će završeni do početka turističke sezone. U pripremi su i drugi projekti za koje se trenutno ishoduju akti za gradnju, a početak radova očekuje se ove jeseni.
MP/ IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh