Europski policajci na makarskoj rivi

I ove turističke sezone na makarskoj rivi prvog dana srpnja zatekli smo policijsku ophodnuju hrvatskih i slovačkih policajaca. Europski policajci Valentino Ivandić iz Makarske i kolege iz Slovačke Slavomira Sukeljova i Jan Jacko prvog jutra po ulasku  Hrvatske u EU krenuli su u ophodnju rivom. Suradnja hrvatskih i  slovačkih policija u Makarskoj je svake sezone na djelu još od 2008. Ovaj vid zajedničkog rada u tijeku sezone kada je veliki broj slovačkih državaljanja na ljetovanju u Makarskoj pokazao se kao prava stvar.

Ovaj način rada olakšava i nama i turistima rad. Lakša je komunikacija i gosti se osjećaju sigurno, a za svaki problem mogu nam se obratiti na svojem jeziku, kaže Sukeljova kojoj je ovo već druga sezona rada u Makarskoj.

„ Olakšana nam je višestruko komunikacija. Građani iz Slovačke za svaki manji problem mogu se obratiti nama i nema nikakve  bojazni da ih se neće dobro razumjeti, kaže Valentino Ivandić koji  će zajedno s kolegom Matkom Kovačevićem iz PU Makarska i kolegama iz Slovačke u smjenama pokrivati cijeli grad.   

 

Piše i foto Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh