Vi ste ovdje:Početna » Makarska » SDP Makarske s novinarima: ‘Nema laboratorija, koncesije, potrebne su zakonske izmjene’

SDP Makarske s novinarima: ‘Nema laboratorija, koncesije, potrebne su zakonske izmjene’

SDP Makarske s novinarima: ‘Nema laboratorija, koncesije, potrebne su zakonske izmjene’
- Želimo potaknuti vlast i njihove suradnike s koalicijskim partnerom da ispune dano obećanje rješenja problema laboratorija i postupka odvajanja Doma zdravlja od Županijskog, te apelirati na čelne ljude Grada Makarske da se uhvate u koštac s rješavanjem također velikog problema zbrinjavanja otpada i rješavanja projekta reciklažnog dvorišta. Rješavanje ovih problema obećano nam je, a sada je jasno da smo prevareni – kazao je Sretan Glavičić, predsjednik makarskog SDP-a na konferenciji za novinare održanoj danas. O ovim temama govorili su i Jagoda Martić, predsjednica Foruma žena SDP-a, Igor Batošić, županijski vijećnik i Gordana Muhtić, potpredsjednica stranke.

Čelnici SDP-a zamjeraju aktualnoj vlasti i koalicijskim partnerima što su nakon izbora ušutjeli u rješavanju problema laboratorija. Naglasili su kako se Odbor za zdravstvo još nije niti sastao.

„Zbog upornog ignoriranja potreba građana Makarske i Makarskog primorja od strane Županije i svih koji bi trebali skrbiti o kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti smatramo kako je jedini način da po tom pitanju Grad riješi problem, da bude osnivač i vlasnik Doma zdravlja. A to je moguće riješiti ako postoji politička volja i to na način izmjene članka Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Tom bi se izmjenom omogućilo gradovima da budu osnivači domova zdravlja, ako to žele. Na tu temu smo dogovorili s našim zastupnicima u Saboru da pokrenu inicijativu za izmjene Zakona u zdravstvenoj zaštiti. Koliko će iz pozicije oporbe u tome uspjeti ne znamo, ali vjerujemo da će im se u tom traženju pridružiti saborska zastupnica s ovog područja i lobirati kod vladajućih, jer Dom zdravlja nije problem samo Makarske već njemu gravitiraju sve općine Makarskog primorja i šire. Zato je važno da se o tom problemu razgovara u najvišem zakonodavnom tijelu”, naglasila je Jagoda Martić.

Županijski vijećnik Igor Batošić je kazao kako su građani Makarskog primorja uskraćeni u nivou zdravstvene zaštite u odnosu na onu prije 40 godina. – Od kada je sagrađen doprinosom građana Makarskog primorja danas smo spali da moramo za svaku zdravstvenu uslugu ići u Split. Trebali bi se stidjeti svi koji su do sada sudjelovali u procesima razgradnje Doma zdravlja u gradu Makarska.To nije političko već egzistencijalno pitanje za sve građane Makarskog primorja i oko toga se ne bi trebalo raspravljati već prioritetno probleme rješavati. Kao županijski vijećnik mogu reći da pitanje doma zdravlja do danas nije stavljeno na Dnevni red Skupštine – kazao je Batošić.

Gordana Muhtić je govorila na temu reciklažnog dvorišta kazavši kako je to neposredni povod za ovu tiskovnu. „U tijeku je Savjetovanje s javnošću vezano za Plan gospodarenja otpadom grada Makarske za razdoblje od 2017.-2020. Savjetovanje je otvoreno do 21. siječnja. Mi u stranci smo iščitali ovaj Plan i konstatirali da nema nikakvih detaljnih podataka; niti o lokaciji tog dvorišta, cijeni gradnje, dinamici izvođenja radova. Ne znamo ni hoće li se graditi na gradskom ili privatnom zemljištu- naglasila je Muhtić.

 

J.Glučina/ IvoR

 

presica_sdp_120118_005

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh