Hajduk čestitao rođendan

Nogometni klub Urania iz Baške Vode proslavlja devedeseti rođendan, a slavljeničko raspoloženje uveličao je Hajduk, koji u Baškoj Vodi ima velik broj navijača. Prije početka utakmice predsjednik Baškovođana Filip Vidulin predao je poklone sportskom direktoru Splićana Mili Nižetiću. Utakmici su nazočili i predsjednik Nogometnog saveza  ŽSD Paško Vidak, tajnik Davor Zekan, te prof. Zdravko Marić, instruktor u NS.

Početni udarac izveo je najstariji živući igrač Uranie Ante Cvitanović, koji je stariji sedam godina od kluba. Sama utakmica protekla je u terenskoj nadmoći Splićana koji su nastupili u šarolikom izdanju. Prvu prigodu imao je Gabrić u 15. minuti kada je pogodio vratnicu Baškovođana. Isti igrač doveo je bijele u vodstvo u 32. minuti kada je ubačenu loptu s desnog boka sa sedam metara glavom zakucao u mrežu Šošića.

Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao, najviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Uranie. U nastavku utakmice treneri Pavlić i Krstičević dali su prigode pričuvnim igračima, a bolje su se snašli domaći. U 63. minuti zatresla se mreža Vugdelije,  radost igračima i navijačima Uranie pomutio je sudac Balić koji nije priznao pogodak, navodno zbog zaleđa.

U 70. minuti Vugdelija je onemogućio domaće da poravnaju. Kada je odbio snažni udarac Veže, lopta je došla do Jezidžića koji  s 10 metara puca uz samu desnu vratnicu Splićana. Bijeli su povećali vodstvo u 77. minuti. Leopold Novak prošao je kroz obranu domaćih, nesebično dodao Jovanoviću kojemu nije bilo teško s 8-9 metara matirati mladog Šamanića.

Štakori i Torcida korektno su navijali tijekom utakmice, a tek po njenom isteku Štakori su priredili bakljadu u čast devedesetog rođendana svojih ljubimaca.

URANIA – HAJDUK 0:2 (0:1)

Baška Voda, igralište Ante Jurišić – Ako. Gledatelja: 1000. Strijelci: 0:1 Gabrić u 32., 0:2 Jovanović u 77.

Urania: Šošić, Klarić, Jezidžić, Staničić, Cvitanović, Jurišić, T. Topić, Radić, Baković, J. Topić, Šimić. Još su igrali: Šamanović, Juričić, Šuta, Veža, Vidulin, Marušić, Miletić, Brodarić, Ruščić, Tomaš.

Hajduk: Stipica, Sačer, Asanović, Milović, Surač, Lendrić, Kukoč, Obšivač, Župan, Pešić, Gabrić. Još su igrali: Vugdelija, Novak, Žižić, Barić, Tokić, Barač, Brdarić, Jovanović.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh