Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Udruga 156. brigade HV-a na redovnoj Skupštini: Zapovjednici postrojbi moraju donijeti svoj materijal da bi se završila monografija

Udruga 156. brigade HV-a na redovnoj Skupštini: Zapovjednici postrojbi moraju donijeti svoj materijal da bi se završila monografija

Udruga 156. brigade HV-a na redovnoj Skupštini: Zapovjednici postrojbi moraju donijeti svoj materijal da bi se završila monografija
Pod predsjedanjem Stipe Kotarca Udruga 156. brigade Hrvatske vojske održala je svoju redovnu godišnju Skupštinu, a koja je počela intonacijom Lijepe naše, izvedbom himne brigade te odavanjem počasti za sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu te prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika dr. Franju Tuđmana.

Skup je u ime gradonačelnika Jure Brkana pozdravio dogradonačelnik Dražen Nemčić. Naglasio je da će ova gradska vlast podržavati rad Udruge 156. brigade Hrvatske vojske i drugih braniteljskih udruga. –Vi ste se na svojim leđima iznijeli 90-te i stvorili temelje Hrvatske. Na nama mlađima je da nastavimo graditi domovinu – istaknuo je dogradonačelnik Nemčić.

Podnoseći godišnje Izvješće o djelovanju Udruge 156. brigade Hrvatske vojske predsjednik Kotarac naglasio je da je Upravni odbor održao sedam sjednica. Obilježena je 26. obljetnica brigade te se uključilo u proslavu svih važnih datuma. Nažalost, tijekom ovog perioda preminulo je devet pripadnika.

I ovom prigodom apelirao je na zapovjednike 156. brigade Hrvatske vojske da dostave potreban materijal, tekstove i fotografije kojima raspolažu, a kako bi se izradila monografija 156. brigade Hrvatske vojske, a s čijim se izdavanjem već kasni.

Izvješće o financijama podnio je predsjednik Nadzornog odbora Ante Barbić. Saldo blagajne 31. prosinca 2017. iznosio je 2.287,77 kn, a saldo računa 13.811,46 kn.

Sud časti prema riječima predsjednika Nene Radojkovića nije zaprimio niti jedan prigovor, i nije trebao djelovati.

 

 

J. Morović / IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh