Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » SOSejava Makarska: Deklarativna skupština za zaštitu Osejave i Nugla

SOSejava Makarska: Deklarativna skupština za zaštitu Osejave i Nugla

SOSejava Makarska: Deklarativna skupština za zaštitu Osejave i Nugla
Osejava i plaža Nugal su biseri ne samo Makarske već Hrvatske i rijetko viđeni dragulji u svijetu. Ne možemo se pomiriti time da će se izgradnjom sportsko-rekreativnih sadržaja na Platnu na Osejavi uništiti zelena pluća grada. Zato smo pokrenuli grupu na facebooku za koju želimo da preraste u građansku inicijativu ‘SOSejava’ kako bi ‘obranili’ Osejavu od betonizacije, moglo se čuti na Deklarativnoj skupštini za zaštitu Osejave i Nugla održanoj u hotelu Biokovo, a koja je privukla tridesetak građana.

Ivica Sumić, predsjednik Eko Meteora, gradski vijećnik Ivan Šimić, ujedno administrator SOSejava te Gloryan Grabner, bivši gradski vijećnik i inicijator eko akcija, u svom obraćanju naglasili su da će se u svojoj borbi služiti svim dozvoljenim sredstvima. Konačan cilj je ukidanje UPU-a Platno jer, kako su naglasili, makarska ima dovoljno sportskih terena samo što nisu iskorišteni.

Šimić je podsjetio kako generacije Makarana nisu dirale Osejavu, već su se obrađivali podbiokovski doci, s razlogom. Osejava se čuvala za mjesto zajedništva i druženja, i mi želimo da tako i ostane.

Sljedeći korak koji će poduzeti je izrada deklaracije, a koja će se osim na gradskoj rivi moći potpisati i putem grupe na facebooku. –Ako su uspjeli Dubrovčani spasiti Srđ, Boljani Zlatni rat, Sinjani Peruču, vjerujemo da ćemo i mi zajedništvom i promišljenim akcijama očuvati Osejavu i Nugal, poručili su organizatori Deklarativne skupštine SOSejava.

 

 

 

J.M./IVoR

 

 

 

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh