Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » Odbor za zdravstvo: Prioritetno zaposliti liječnika specijalista radiologije

Odbor za zdravstvo: Prioritetno zaposliti liječnika specijalista radiologije

Odbor za zdravstvo: Prioritetno zaposliti liječnika specijalista radiologije
U sklopu redovitih aktivnosti Odbora za zdravstvo – osnivanje Doma zdravlja, 21. veljače 2018. godine održana je sjednica pod predsjedanjem predsjednice Hloverke Novak Srzić.

Nakon analize stanja u ispostavi županijskog doma zdravlja u Makarskoj, zaključeno je da se prioritetno pristupi zapošljavanju liječnika specijalista radiologije, čime bi se uspostavio redovan rad RTG kabineta u Makarskoj.

Odbor predlaže gradonačelniku i Gradskom vijeću, da se pokrene inicijativa za izgradnju bolnice u Makarskoj, uz daljnje inzistiranje na provedbi Odluke Gradskog vijeća za izdvajanje Doma zdravlja u Makarskoj iz sastava Doma zdravlja Splitsko -dalmatinske županije.

U sklopu mjera za pripremu turističke sezone, zatraženo je da se Gradska uprava angažira po pitanju otvaranja turističke ambulante u periodu od 1. lipnja do 1. listopada 2018. g.

Odbor izražava nezadovoljstvo radom i suradnjom s dosadašnjim ravnateljem županijskog doma zdravlja dr. Dragomirom Petricem, te predlaže Županiji splitsko- dalmatinskoj da mu prilikom skorašnjeg isteka mandata ne omogući reizbor.

 

J.G.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh