Kruno Peronja na sastanku s gradonačelnikom zbog izgubljene parnice za pomoćni nogometni teren

Do kraja slijedećeg tjedna odvjetnik Grada Makarske Kruno Peronja zatražit će od Vrhovnog suda RH reviziju postupka u slučaju vlasničke tužbe za uknjižbu 3179 metara četvornih pomoćnog nogometnog terena na Gradskom sportskom centru( što u naravi predstavlja 1/2 terena), potvrdio nam je gradonačelnik Tonći Bilić nakon sastanka s odvjetnikom Peronjom koji je održan u gradskoj upravi. Tužbu protiv nasljednika pok. Marije Perojević, koji su i nakon provedenog postupka nacionalizacije ostali upisani kao vlasnici u zemljišnim knjigama, Grad je pokrenuo još 2005., a  Općinski sud u Makarskoj dva puta je presudio u korist nasljednika – obitelji Rančić, Beroš i Kraš.  Prvi put je Županijski sud prihvatio žalbu Grada i ukinuo prvostupanjsku presudu, dok je u ponovljenom postupku u cijelosti prihvatio presudu Denisa Dučića, suca Općinskog suda u Makarskoj.

Nakon pravomoćne presude Grad više nema pravo žalbe već isključivo traženje revizije postupka na Vrhovnom sudu RH što će gradska uprava, kako nam je potvrdio i gradonačelnik, iskoristiti. Zakonski rok za traženje revizije postupka ističe 19. srpnja. Podsjetimo, riječ je o zemljištu koje je oduzeto za potrebe izgradnje ondašnjeg Jugoslavenskog sportskog centra, a na koje prema obrazloženju presude Grad unatoč činjenici da je isto 50 godina imao u posjedu nije uspio dokazati vlasništvo zbog grešaka u proceduri nadležnih organa bivše države.

Dodatni pritisak gradskoj upravi, koja sve nade polaže u odluku Vrhovnog suda, jest činjenica da se radi o zemljištu ispod kojeg prolazi infrastruktura neophodna za funkcioniranje sportske dvorane.

 

Piše I. Pleić Foto IVor

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh