Konačan popis upisanih u srednje škole u ponedjeljak

Nije jutros kako se očekivalo bio objavljen točan popis upisanih učenika u srednje škole, potvrdili su nam tu informaciju i u makarskim srednjim školama. Jučerašnja odluka ministra obrazovanja Željka Jovanovića, prolongirala je taj rok za ponedjeljak 8. srp’nja u  12 sati kako nam je kazao Slavko Gudelj, ravnatelj Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

Jučer je poslije podne ministar Jovanović donio odluku da se rok za dostavu liječničke potvrde o nepostojanju kontraindikacija za zanimanje na kojemu se trenutno nalaze unutar popisne kvote produljuje do subote 6. srpnja u 12 sati. U stanovljeno je da više od 1500 kandidata nije u propisanome roku dostavilo liječničku potvrdu. Radi se o velikom broju kandidata koji se zbog toga ne bi upisali u ljetnome upisnom roku.  Rečeno je kako će se uvažavati potvrde bez obzira na datum izdavanja. Navedenu potvrdu potrebno je dostaviti CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na adresu e-pošte helpdesk@skole.hr.

Ako je učeniku već evidentirana liječnička potvrda u sustavu i vidljivo je da su zadovoljeni svi preduvjeti, ne treba je ponovno dostavljati. Zbog ovih razloga konačne ljestvice poretka objavit će se u ponedjeljak, 8. srpnja 2013. u 12 sati.
Isto tako, rok za dostavu dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja (liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju) srednjoj školi u koju se učenik upisao u ljetnom roku je 18. kolovoza 2013., kako je objavljeno na stranicama Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Piše J.Glučina

Foto Ivor

Popis upisanih i u Makarskoj u Srednju školu fra Andrije Kačića Miošića i Srednju strukovnu školu također će se znati u ponedjeljak u podne. Inače u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića odobren je upis pet odjeljenja i to: dva opće gimnazije, te po jedan jezične gimnazije, HTT-a i ekonomske. Budući je u svakom odjeljenju predviđen upis 28 učenika, u ovoj školi očekuju upis 140 učenika. Od tajnika Strukovne škole Tome Doke, doznajemo kako će se također upisati 140 učenika u pet odjeljenja ove škole i to elektrotehničar, te zanimanja: komercijalist, turističko-hotelijerski komercijalist, instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar, kuhar, konobar, prodavač, frizer, vodoinstalater u mješovitim odjeljenjima.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh