Ministrica Holy laže i manipulira s javnošću

U ponedjeljak navečer održana je Govornica Hrvatskoga kulturnog vijeća. Tema je bila više nego zanimljiva. Pod nazivom „Mala zemlja za veliko smeće“ govorila je magistrica Goranka Adam, ekološka aktivistica iz Kaštela. Podnaslov predavanja je bio „Zašto se Zakon o otpadu krije od javnosti?“

Zakon o otpadu u interesu spalionica smeća

Kao što je to na Govornici uobičajeno, uvodni dio je pripao dr. Ivi Duževiću – organizatoru tribine. On je još jedanput ponovio kako se protiv Govornice i održavanja ovoga skupa vodi podzemni rat i da je to uzrok malom posjetu. Uz to je pokazao slajd s pokušajima da uputi e-mail magistrici Adam, a koji su onemogućeni.

Iz zanimljivoga izlaganja ekologinje Adam važno je izdvojiti kako je javno uputila pitanje ministrici zaštite okoliša Mireli Holy. Pitanje je – zašto je nacrt novog Zakona o otpadu tajna i zašto se on krije od javnosti? Kao razlog za to pitanje navela je podatak da je zakon bio u javnoj raspravi od 2. travnja do 2. svibnja ove godine, no da se u medijima uopće o njemu nije govorilo niti je samo ministarstvo organiziralo ikakav skup na kojemu bi se o njemu raspravljalo. Goranka Adam smatra da se radi o namjernom tajenju rasprave kako bi se kroz zakon progurali interesi spalionica smeća, te da su zakonska rješenja koruptivna i da je sam zakon lošiji od dosadašnjeg.

Ministrica laže i manipulira

U osvrtu na samu ministricu Holy Goranka Adam je navela dva primjera koja pokazuju kako se ministrici ne može vjerovati. Prvi primjer je ministričina ideja da se nabave brodovi spalionice i na Jadranu organizira spaljivanje smeća. Tada je navela i primjer Danske koja se tako rješava svoga smeća. Provjerom i pismom danske ministrice zaštite okoliša doznalo se da u Danskoj nema nikakvih brodova spalionica te da su u Europi oni zabranjeni. Drugi slučaj je manipulacija medijima i samih medija. Adam je navela primjer nedavnog boravka ministrice na Plitvicama gdje se sastala s ekološkim aktivistima, no nije dopustila  novinarima da budu prisutni na sastanku. Njene izjave nakon sastanka nisu bile ono što se na sastanku dogovorilo pa su eko-aktivisti ponašanje ministrice ocijenili manipulacijom! Adam je navela i primjer nedavne press-konferencije koju je eko-aktivistima omogućila Ruža Tomašić u zgradi Sabora. -Bilo je jako puno novinara, mikrofona i kamera. Imali smo zanimljivu tiskovnu konferenciju, a bilo je dosta i pitanja. Međutim, u središnjim emisijama svih triju naših nacionalnih televizija nije bilo te vijesti! Urednici nisu smatrali potrebnim objaviti vijest o ekološkim problemima u Hrvatskoj, ali su zato svi objavili vijest kako španjolske prostitutke protestiraju što im se krše ljudska prava. Eto to je slika hrvatskih medija – rekla je Goranka Adam.

U raspravi nakon predavanja sudjelovalo je nekoliko nazočnih posjetitelja Govornice gdje je zamijećeno kako oblačenje ministrice Holy podsjeća na oblačenje pripadnika sotonista, a da je javna tajna kako ovu zemlju vode masoni kroz različite Rotary i slične klubove.

  • piše Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh