Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Izborna Skupština Turističke zajednice grada Makarske: Ante Roso i Anđelko Kujundžić predstavnici u županijskoj Skupštini TZ

Izborna Skupština Turističke zajednice grada Makarske: Ante Roso i Anđelko Kujundžić predstavnici u županijskoj Skupštini TZ

Izborna Skupština Turističke zajednice grada Makarske: Ante Roso i Anđelko Kujundžić predstavnici u županijskoj Skupštini TZ
Na redovnoj izbornoj Skupštini TZ grada Makarske koju je otvorio gradonačelnik Jure Brkan, inače predsjednik Skupštine TZ grada Makarske, zahvalio je dosadašnjim članovima kojima je istekao mandat, te zaželio uspješan rad novim i onima koji su ponovno izabrani. Podsjetio je kako je od 2009. zakonski gradonačelnik ujedno i predsjednik Skupštine TZ, te kako je od tada i suradnja TZ s jedinicama lokalne samouprave puno bolja. Za članove Skupštine TZ grada Makarske izabrani su predstavnici hotelske privrede, privatnih iznajmljivača, ugostiteljstva, prometa i trgovine. Broj članova koje pojedine grupacije kandidiraju u Skupštinu ovisi o visini kolača kojeg uplaćuju od boravišne pristojbe. Pri tome, kako je istaknuo gradonačelnik, vodi se računa kada su u pitanju privatni iznajmljivači da i sva područja u gradu budu ravnomjerno zastupljena.

Hoteli prema tome imaju devet članova Skupštine TZ-a kojima je ovom prigodom potvrđen mandat, a to su: Joško Lelas, Dubravka Granić, Josipa Kuzmanić, Ante Bakalić, Ivica Šoda Cotić, Drago Nosić, Dalibor Barbir, Ivona Pivac Ivandić i Ines Buntić.

Privatne iznajmljivače u Skupštini TZ grada Makarske predstavljat će osam izabranih članova: Josip Bartulović, Krešimir Laznibat, Tomislav Ćavar, Radmila Ivandić, Ante Šteko, Marija Glavina, Angela Ravlić i Nedeljka Bacelj. Iz grupacije ugostitelja za članove Skupštine su izabrani Danijela Katavić i Mirjan Brkić, u ime grupacije promet Igor Tomašić.

Matko Pašalić, Ante Bebić, Mate Židić i Vlatko Grgić izabrani su članovi Skupštine u ime grupacije trgovine, te u ime grupacije turističkih djelatnosti Ivona Brkulj.

U Turističko vijeće koje osim predsjednika ima i osam članova, koji zastupaju sve grupacije, izabrani su: Joško Lelas, Željko Kordić, Ivica Šoda Cotić, Davor Glavina, Mate Židić, Tonči Dragičević, Matko Pašalić i Ivica Vuletić.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Marina Josipović i Mate Jujnović. Inače NO ima tri člana, ali trećeg bira županijska Skupština TZ i njegov mandat još traje, a to je Davor Marević.

U Skupštini TZ Splitsko-dalmatinske županije, Makarsku će predstavljati, ovom prigodom izabrana dva predstavnika Ante Roso i Anđelko Kujundžić.

Na Skupštini su od 25 članova nazočila 21 član i predsjednik, kako je na početku izvijestila Josipa Kuzmanić, predsjednica verifikacijske komisije.

Na kraju izborne Skupštine TZ grada Makarske uspješan rad izabranima je zaželjela Hloverka Novak Srzić, direktorica ureda TZ grada Makarske, izrazivši nadu u dobru suradnju u radu na dobrobit poboljšanja kvalitete makarske turističke ponude.

 

J.Glučina/IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh