Finalizira se program Makarskog ljeta 2012.

Dražen Kuzmanić: Sve kreće igrokazom makarskih glumaca prvog dana ljeta

Glavnina je programa Makarskog ljeta 2012. poznata, još se čeka na sadržaj vezan za klasičnu glazbu. Kako ističe Dražen Kuzmanić, koji je na čelu Povjerenstva za osmišljavanje ovoljetne makarske kulturno-zabavne manifestacije, od 21. lipnja – kada će se svečano podignuti zastava Makarskog ljeta 2012. – do 1. rujna i zatvaranja s After ljeto partyjem, publika će moći uživati u pedesetak raznovrsnih priredbi,  za što je osigurano 200-tinjak tisuća kuna, ali računa se još na podršku sponzora

Dražen Kuzmanić

Mjesec dana do početka Makarskoga ljeta 2012. osmišljen je gotovo cijeli program, još se čeka na dio vezan uz koncerte klasične glazbe, a i to će biti poznato idućih nekoliko dana, doznajemo od Dražena Kuzmanića, pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske,koji je ujedno je na čelu Povjerenstva za izradu programa ovoljetne kulturno-zabavne ljetne manifestacije u kojem su još Marina Andačić Krivić, Hrvoje Pejić, Lara Rakušić Ivanković, Sandra Vranješ i Lidija Vukadin Vranješ. Ove godine na raspolaganju je nepunih 200 tisuća kuna iz gradskog proračuna, ali računa se na podršku sponzora.

Program počinje Festivalom mediteranskog filma

Svečano otvaranje Makarskog ljeta je 21. lipnja na Kačićevu trgu, a za tu večer makarski glumci amateri, članovi Zlatoustih, pod redateljskom palicom Davora Šegote, pripremaju iznenađenje, a sve će popratiti domaće snage folklornim nastupom i pjesmom. Kao što počinje prvog dana ljeta, i završetak je u sličnom znaku. Prošle godine se pokazalo iznimno dobro organiziran i posjećen After ljeto party na Spomeniku na Glavici, pa će se taj koncept nastaviti i ove godine.

Program počinje teći od 15. lipnja, kada će ljubitelji filmske umjetnosti dva dana na ljetnoj pozornici Gradskog kina moći pratiti splitski Festival mediteranskog filma, koji ovim gostovanjem prvi put izlazi iz matičnog grada.

Petkom ribarska, utorkom klapa

Svaki petak ribarska večer na Plišćevcu (u organizaciji makarske Turističke zajednice), utorkom klape na Trgu Tina Ujevića, izložbe u Galeriji Gojak i Gradskom muzeju utvrđeni su kulturni i zabavni događaji. Publiku će zasigurno privući Sajam makarskih proizvoda na drugu Fjeru sv. Petra 29. lipnja, zatim obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, velika fešta za Dan pobjede, Noć Kalalarge 2. kolovoza. Tradicija nogometnog spektakla Debeli-Mršavi također se nastavlja, samo što je na programu 31. kolovoza. Na Kačićevu trgu i ovog će ljeta zaplesati folkloraši Lada, makarskog Tempeta, a najavljena su i druga gostovanja.

-U okviru financijskih mogućnosti nastojali smo osmisliti što kvalitetniji kulturni i zabavni program, ističe Kuzmanić, uz najavu kako Makarsku u ljetnim mjesecima neće zaobići poznate pjevačke zvijezde (no još nije poznato koje).

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh