Međunarodni policajci na usluzi turistima

Policijska patrola udruženih policajaca iz Makarske i Češke i jučer je bila u ophodnji na makarskoj šetnici uz plažu. Tu su tijekom sezone stalno na terenu, da ih se vidi, uoči i ako treba upita za savjet, uvijek su spremni za pomoć.

Ispred hotela Dalmacija jutros su parkirali specijalno opremljeni policijski kombi, postavili štand na kojem su dijelili promotivne letke Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

-Ovo je promotivna akcija. Danas su s nama kolege iz Češke. Oni su u ovoj smjeni u Omišu, a policajci iz Slovačke su u Makarskoj. Danas su se zamijenili. Inače, ova zajednička ophodnja nas i kolega iz Slovačke, Italije, Makedonije, Njemačke, Češke,

provodi se od 2006. pod motom ‘Sigurnost i povjerenje u sklopu međunarodne  policijske suradnje na nacionalnom programu MUP-a – Sigurna turistička sezona’, podsjetio je Ante Radoja, policijski službenik za prevenciju PU Splitsko dalmatinske.

S njim su bili kolege iz Češke Martin Matloch i Darko Stanković, a iz PU Makarska.

Dino Nemčić i Matko Kovačević. Na promotivnim letcima, tiskanim i na hrvatskom i na stranim jezicima, turistima je ponuđeno više savjeta kako izbjeći eventualna neugodna iskustva, gubitak ili krađu osobnih dokumenata, vrijednih stvari s plaže ili iz vozila, smještajnog objekta i slično. Savjeti svakako dobro dođu za prevenciju, a dogodi li se ipak što neugodno, tiskani su im brojevi na koje mogu zatražiti pomoć ili se izravno njima obratiti, pa će zajednički lakše se sporazumjeti i rješavati problem. A, uz takve mogućnost, turisti se, kažu, puno bolje i sigurnije osjećaju na odmoru.      

 

Piše J.Glučina

Foto Ivor

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh