Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » Socijalna skrb u Makarskoj: Povećan cenzus prihoda

Socijalna skrb u Makarskoj: Povećan cenzus prihoda

Socijalna skrb u Makarskoj: Povećan cenzus prihoda
Gradski vijećnici Makarske usvojili su Odluku o prvim izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi kojom je podignuta visina prihoda koja stoji u uvjetima za podnošenje zahtjeva. Uvjet prihoda povećan je po uzoru na druge gradove jer je dosadašnji bio prenizak, pojasnio je na Gradskom vijeću Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti. Prema usvojenim izmjenama uvjet prihoda za samca je sada 2000 kn, a ranije je bio 1300 kn. Za dvočlanu obitelj ta visina prihoda je do 2600 kn, a ranije je bio cenzus 2200 u tom slučaju. U kućanstvu s više od dva člana, cenzus za svakog dodatnog člana uvećava se za 500 kn.

Na prijedlog vijećnice Gordane Muhtić vijećnici su prihvatili amandman prema kojem je definirano da se u potvrdi o prihodima prilaže potvrda o dohotku Porezne uprave za šest mjeseci, a ne kao što je bilo u dosadašnjoj odluci kada je taj rok bio tri mjeseca.

Znači  da je za one koji rade samo sezonski sada čekanje na ostvarenje prava za socijalnu skrb, naravno uz sve druge ispunjene uvjete, produljen na šest mjeseci.

 

J.G.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh