Proslavljen blagdan nebeske zaštitnice Župe Kraljica mira: Bez mira u srcu nigdje nema mira

Proslavljen blagdan nebeske zaštitnice Župe Kraljica mira: Bez mira u srcu nigdje nema  mira
“Nema mira bez Boga. Riječ mir je danas devalvirana. Danas su svima puna usta mira, puna usta Kraljice, a nigdje ni mira ni Kraljice! Nema mira ni u domovini ni u svijetu. Nema kulture života bez kulture mira kojeg jedino Marija daruje. Štovati Kraljicu mira znači baštiniti mir – naglasio je u propovijedi don Emanuel Petrov koji je sinoć uz župnika don Mislava Šaškora i više svećenika Makarskog dekanata, Poljičkog i Neretvanskog dekanata predvodio središnje euharistisko slavlje kojim je tradicionalno Župa Kraljice mira proslavila blagdan svoje nebeske zaštitnice 30. svibnja.

Središnje slavlje je otpočelo blagoslovom ruža i svečanom procesijom u kojoj je nošen kip Majke Božje, zaštitnice Župe Kraljice mira.

Don Emanuel Petrov u propovijedi je naglasio važnost mira, mira u srcu bez kojeg nema nigdje mira. Zazvao je zagovor Majke Božje, Kraljice mira koja je kako je naglasio uzor vjere i svima daruje mir u srcu.

Proslavu blagdana uveličao je Župni zbor Kraljice mira pod vodstvom č.s. Bernardine Crnogorac. Trodnevno slavlje vjernici su obilježili kroz mise, molitve, ispovijedi i propovijedi. Tijekom trodnevlja u ovoj župi su služili mise i propovijedali don Nikola Mikačić, don Ivan Đonlić i don Ivan Jurin. Svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pridonijeli organizaciji proslave zaštitnice Župe Kraljica mira, zahvalio je župnik don Mislav Šaškor zazvavši blagoslov i mir za sve. Pozdravio je brojne nazočne vjernike i redovnike, predstavnike gradskih vlasti, čestitao im blagdan Župe, te zaželio da ustraju baštiniti mir koji daruje Kraljica mira.

 

 

Janja Glučina/ IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh