Za ljepši i uredniji izgled makarske pijace: Uskoro nova tenda, ali i „nova metla“

Za ljepši i uredniji izgled makarske pijace: Uskoro nova tenda, ali i „nova metla“
Makarska pijaca bi prema obećanjima odgovornih konačno uređenija mogla ući u sezonu. Počelo je postavljanje konstrukcije za novu tendu čime će ovaj prostor zasigurno pristojnije i ljepše izgledati, ali i biti funkcionalniji. Znamo kako se sada sa svih strana, kada je kiša, oborine slijevaju na trgovce i kupce.

Smještena u srcu grada makarska zelena pijaca je omiljeno i nezaobilazno mjesto sugrađana, ali i turista zbog nabave svježih namirnica. Unatoč tomu njezin sadašnji izgled nikako ne priliči jednoj urbanoj turističkoj sredini poput Makarske. Znaju to gradski oci, te su odlučili popraviti stvari.

Postavljeni su stupovi za natkrivanje cijele pijace jednom tendom što bi se trebalo dogoditi uskoro. Postavlja se konstrukcija i uskoro će se taj posao dovršiti i staviti jedna tenda, doznajemo od Saše Jelavića, voditelja gradske tržnice. U Pogonu za komunalne djelatnosti pokušali smo doznati, s obzirom da se trgovci koji tamo izlažu svoju robu svakodnevno žale i na održavanje čistoće pijace, hoće li se to promijeniti. Javna je tajna da neki noću ovaj prostor koriste kao sanitarni čvor i mjesto za opijanje o čemu svjedoči smrad i smeće koji izjutra dočekaju trgovce. „Primjetili smo da nesavjesni građani pijacu koriste kao sanitarni čvor čime će se neke druge službe u gradu pozabaviti. Naime tu se u popodnevnim i večernjim satima konzumiraju određeni opijati i ja kao upravitelj Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti nisam zadovoljan održavanjem pijace što će se riješiti uskoro”, kaže Antonio Zec, upravitelj Pogona za komunalne djelatnosti.

Za koji dan, kako doznajemo u Pogonu, izlazi natječaj za zaposlenje čistača koji će kvalitetno raditi svoj posao na gradskoj tržnici. Uz angažiranje vrijednog pometača, sankcioniranjem onih koji prave nered na ovom gradskom prostoru te uređenjem pijace i poduzetim mjerama na uvođenju reda za parkiranje zbog nabave i makarska pijaca konačno bi trebala dočekati goste puno ljepša i uređenija.

 

 

J.Glučina / IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh