Oldtimeri će 20. srpnja na gradskoj rivi plijeniti poglede

Makarska riva će 20. srpnja, šestu godinu zaredom, biti domaćin Oldtimer auto rally-a. Organizator ove tradicionalne i međunarodne manifestacije je Moto klub ‘Sv. Jure’.

Denis Marušić, voditelj sekcije oldtimera, ističe kako su pripreme u punom zamahu. Zaljubljenici u stare, limene ljubimce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije već najavljuju dolazak u Makarsku, a nerijetko vlasnici oldtimera i svoj godišnji odmor prilagođavaju danima kada će se susresti i dičiti svojim automobilima iz prošlog stoljeća.

Marušić ističe kako je Oldtimer rally izvrstan način turističke promocije jer fotografije s makarske rive mjesecima poslije obilaze svijet.

- Žao nam je što sudionici Oldtimer auto rally-a, koji će proći rutom od Brela do Podgore, uz tamošnje plaže, to neće moći makarskom šetnicom, od Tenis centra do Grme jer nismo dobili dozvolu Grada. Nije nam jasno kako se tako nešto može organizirati u Dubrovniku na Stradunu ili u Splitu u Marmontovoj, a kod nas ne može, iako šetnicom u isto vrijeme vozi vlakić, ističe Marušić.

Miroslav Družianić, zamjenik gradonačelnika kaže da je takva odluka donesena u dogovoru s policijom. – Veliki je broj kupača i šetača, a na nekim mjestima šetnica je preuska, što dodatno povećava opasnost ukoliko bi automobili vozili ovim dijelom šetališta iznad glavne plaže, naglasio je Družianić.

 

Piše Jasna Morović

Foto Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh