Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Dvije nove vodospreme: Jamstvo uredne ospskrbe vodom i na zapadnom dijelu grada gdje je višestruko povećana potrošnja

Dvije nove vodospreme: Jamstvo uredne ospskrbe vodom i na zapadnom dijelu grada gdje je višestruko povećana potrošnja

Grad Makarska će ove godine biti bogatiji za dvije vodospreme i cjevovod što će jamčiti urednu opskrbu vodom unatoč velikoj potrošnji zbog ekspanzije stambene gradnje.

Upravo ovih dana dovršava se gradnja jedne od dvije vodospreme koje se grade na putu za Veliko Brdo. Zapravo donja vodosprema Zelenka već je izgrađena i sada se samo uređuje okoliš. Njezin kapacitet je 2000 metar kubnih, a nalazi se na visini od 75 metara iznad mora i ona će opskrbljivati vodom donji dio naselja.

Radi se i gornja vodosprema Požari kapaciteta 1500 kubnih metara i nalazi se na nadmorskoj visini 125 metara.Vodosprema Požari dovršit će se nakon sezone, a služit će za vodoopskrbu potrošača iznad magistrale.

Uz Pevec se polaže i cjevovod duljine oko 150 metara koji će povezivati donju vodospremu Zelenka i vpodospremu Požari.

- Ove dvije vodosporeme i cjevovod investicija su teška oko 10 milijuna kn. Manji dio, odnosno 2 milijuna kn osigurale su Hrvatske vode, a ostatak je osiguran iz naknade za razvoj što osiguravaju Grad Makarska i Vodovod Makarska. Na mjestu uz ugradnju cjevovoda polaže se i kolektor za buduću kanalizaciju naselja Veliko Brdo i Požare u duljini oko 200 metara. Lokacijsku dozvolu smo ishodovali i aplicirat ćemo za sredstva EU – kaže Šime Borić, direktor Vodovoda d.o.o.Makarska.

 

 

J.Glučina / IvoR  

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh