Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Primanje gradonačelnika Jure Brkana za sve učenike koji su na natjecanjima postigli najbolje rezultate: Oni su ponos Makarske

Primanje gradonačelnika Jure Brkana za sve učenike koji su na natjecanjima postigli najbolje rezultate: Oni su ponos Makarske

Primanje gradonačelnika Jure Brkana za sve učenike koji su na natjecanjima postigli najbolje rezultate: Oni su ponos Makarske
Za sve učenike koji su na županijskim i državnim natjecanjima postigli najbolje rezultate Grad Makarska i ove je godine organizirao tradicionalna primanja. Najprije je upriličeno primanje za učenike iz svih škola koji su osvojili pojedinačne nagrade.

Puno je nadarenih i izvrsnih učenika pa je i primanje organizirano u tri termina. Veliki broj nagrađenih samo je dokaz koliko su djeca u makarskim školama nadarena i izvrsna što je zasluga njihova, ali i njihovih roditelja i nastavnika, a čime se ponosi cijeli grad. Znatan broj nagrađenih više puta je osvajao prvo mjesto na državnim i kao takav bio na ovakvim primanjima koja su već tradicionalna u Gradu Makarska koji za ove aktualne vlasti nastoji učiniti najviše za mlade od najranijih uzrasta, poboljšanjem uvjeta u vrtićima, potporom učenika u osnovnim i srednjim školama, povećanjem stipendija i poticajem rada mladih u svim segmentima. -To je ova vlast još u predizborno vrijeme obećala i to i ispunjavamo – podsjetio je gradonačelnik Jure Brkan koji je budući je primanje upriličeno na blagdan sv. Ante čestitao imendan svima koji nose ime Ante. Gradonačelnik Brkan je čestitao ovim vrijednim i talentiranim učenicima na njihovoj izvrsnosti kao i njihovim mentorima, profesorima i roditeljima naglasivši kako su ovi mladi ponos našega grada.

„Od srca vam čestitam na vrhunskim rezultatima. Čestitke i nagrade Grada neka vam budu poticaj da još više radite i stječete znanja, a Grad će uvijek uz vas stajati. I uvjeti rada u srednjoj školi će se sigurno popraviti”, obećao je gradonačelnik.

Nagrađeni učenici su: Keti Roso za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju GASTRO 2018. u disciplini kuhar, mentorica: Ines Grabovac iz Srednje strukovne škole, Marko Brigić za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike, mentorica: Gordana Tomić, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Josip Srzić za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike, mentorica: Gordana Tomić, Ivan Nizić za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz matematike, mentorica: Sanja Mucić, Marija Branka Eder za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, mentor: Miroslav Družianić, Osnovna škola Stjepana Ivičevića.

Iz Glazbene škole Makarska nagrade su osvojili na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa: Anna Runtić za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju komornih sastava HDGPP 2018. (violina) nastavnica: Tanja Čudina, Jelena Mimica za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju solista HDGPP (violina), mentor: Jelena Kalajdžić,  Marko Runtić za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju komornih sastava HDGPP 2018. (violina), nastavnica: Tanja Čudina, Marko Runtić za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju solista HDGPP (violina)mentorica: Jelena Kalajžić, Rena Vlaho za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju solista HDGPP (violina)mentorica: Maja Eterović Marinić, Borna Puharić za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju solista HDGPP (truba),mentor: Ante Puharić, Tomislav Tomašević za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju solista HDGPP (truba), mentor: Ante Puharić.

Gradonačelnik Jure Brkan ovim izvrsnim učenicima uručio je poklon bonove. Na primanju i darovima zahvalili su se nagrađeni, ali i njihovi mentori i ravnatelji škola. Profesorica Gordana Tomić je istaknula iznimnu dobru suradnju Srednje škole s Gradom i zahvalnost što su prihvaćene sugestije o nagrađivanju poklon bonom. Naime, ove godine učenici su za nagrade dobili vrijedne poklon bonove od Grada Makarske koje mogu realizirati u Narodnim novinama i po vlastitim izboru kupiti što žele.

Osvojili su i Oskar znanja

 

Kim Staničić za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, mentorica: Dijana Martinčević

Kim Staničić za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike,mentorica: Željka Tulić

Ante Selak za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju solista HDGPP(harmonika) mentor: Dalibor Boljun

Monika Beus za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju solista HDGPP(violina), mentorica: Jelena Kalajžić.

 

 

J.Glučina / O.Franić

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh