Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » Zaklada “Kajo Dadić”: Koje projekte i na koje načine možemo sami zajedno realizirati u lokalnoj zajednici

Zaklada “Kajo Dadić”: Koje projekte i na koje načine možemo sami zajedno realizirati u lokalnoj zajednici

Zaklada “Kajo Dadić”: Koje projekte i na koje načine možemo sami zajedno realizirati u lokalnoj zajednici
U sklopu programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva Zaklada “Kajo Dadić” provodi program “Aktivni u zajednici”. Program je usmjeren osnaživanju društvenog kapitala kao važnog akumulatora razvoja lokalnih zajednica. Vrlo aktivna na ovom prostoru Zaklada “Kajo Dadić” u suradnji s Gradom Makarskom, organizirala je 13. lipnja radionicu istraživanje potreba makarske lokalne zajednice. U gradskoj vijećnici, uz predstavnike Grada Makarske na čelu s dogradonačelnikom Draženom Nemčićem okupilo se više predstavnika civilnih udruga.

Sve je pozdravila ravnateljica Zaklade Rada Mužinić istaknuvši zadovoljstvo s dobrom suradnjom s Gradom Makarskom gdje su već treći put u radnoj posjeti a cilj ovakvih programa je poticaj lokalne zajednice na zajednički rad na projektima od interesa za lokalnu zajednicu. Zainteresirani za ovu temu tijekom radionice kroz program koji su vodile Rada Mužinić i Stesana Došen. Rečeno je kako zajedničkom aktivnošću civilno društvo može riješiti puno toga za svoju društvenu zajednicu. Sama lokalna zajednica treba odlučiti što su u toj zajednici prioriteti i kako mogu sami organizirati, zajedno neke aktivnosti kao što su, volonterski rad, prikupljanje sredstava na drugačije načine kako bi realizirali projekt za koji zajednica smatra da je potreban i da ga mogu zajedno realizirati.

 

J.Glučina/O.Franić

 

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh