Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » Prodavači na makarskoj pijaci s nestrpljenjem iščekuju novu tendu: Postavljena je konstrukcija

Prodavači na makarskoj pijaci s nestrpljenjem iščekuju novu tendu: Postavljena je konstrukcija

Prodavači na makarskoj pijaci s nestrpljenjem iščekuju novu tendu: Postavljena je konstrukcija
Na makarskoj pijaci na radost svih postavljena je konstrukcija za novu tendu. Na to prodavači s nesterpljenjem čekaju jer sa starim dotrajalim tendama krpanim svim i svačim imaju golemih problema, osobito kada padne kiša. Slijevala se kiša, na kupce, prodavače i robu, prodavači su ogorčeni. Prigovaraju svi. Obradovala ih je vijest o postavljanju konstrukcije, ali i dalje negoduju. Vele sve sporo ide i neznamo kada će se postaviti tenda. Iz Grada obećavaju uskoro će biti više reda na pijaci. Od dogradonačelnika Dražena Nemčića doznajemo kako je objavljen novi natječaj za jednoga pometača te će se odabrati najbolji kandidat koji će obavljati posao kako treba i tako će se anulirati prigovori korisnika na nečistoću. -Tržnica ima voditelja odgovornog upravitelju Pogona za komunalne djelatnosti i uvjeren sam da će sve biti u najboljem redu. Inače konstrukcija će zajedno s tendom stajati 250 tisuća kn. Sljedeće godine će se nastaviti s natkrivanjem pijace. Ovo je zapravo prelazno rješenje. Do trajnog rješenja još ćemo pričekati jer se radi o velikoj investiciji sedmeroznamenkastoj – kaže dogradonačelnik Nemčić.

Smještena u srcu grada makarska zelena pijaca je omiljeno i nezaobilazno mjesto sugrađana, ali i brojnih turista zbog nabave svježih namjernica. Treba zato uložiti dodatne napore da ona što bolje izgleda i u u ovom prelaznom razdoblju do trajnog rješenja, komentiraju građani. Upravitelj Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Antonio Zec i sam nezadovoljan održavanjem gradske pijace prije nekoliko dana obećao je da će se na pijaci uvesti reda i po pitanju izgleda i održavanja. Objavljen je natječaj za zaposlenje čistača koji će kvalitetno raditi svoj posao na gradskoj tržnici, potvrdio je dogradonačelnik Nemčić. Makarska pijaca trebala bi već za koji dan izgledati urednije.

 

J.Glučina / IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh