Nesvakidašnji prizor ispred gradske luke u Makarskoj: Prvi posjet tako velikog kruzera

Nesvakidašnji prizor ispred gradske luke u Makarskoj: Prvi posjet tako velikog kruzera
Nemalo su bili zadivljeni, ali i začuđeni prolaznici u Makarskoj ugledavši ispred gradske luke golemu brodsku grdosiju. Prvi put u povijesti i kod nas se usidrio kruzer! Zapravo to i nije klasični kruzer već golemi brod u kojem ljudi žive u svojim apartmanima i putuju svijetom. Usidravanje kruzera u akvatoriju ispred gradske luke na sigurnoj udaljenosti ne šteti ničemu, potvrdio nam je Zvonko Klarić, lučki kapetan u Makarskoj. Za makarski turizam zasigurno ovakav posjet znači puno.

Kako doznajemo radi se o privatnom kruzeru “The World” koji je poseban po tome da su njegovi putnici ujedno njegovi vlasnici. Oni žive u apartmanima, ima ih 130 i iz svih su krajeva svijeta. Sa svojim gostima žive na ovom kruzeru. “The World” je porinut 2002. i od tada je uplovio u više od 1200 svjetskih luka. Na kruzeru se nalazi oko 450 ljudi, od čega je 200 putnika i 250 članova posade.
Njegovi bogati putnici na putovanju Jadranom u Makarskoj su boravili jedan dan i posjetili restorane i prirodne znamenitosti.

Direktorica TZ grada Makarske Hloverka Novak Srzić izjavila je kako veseli to da je Makarska prepoznata kao kvalitetna destinacija jer pruža puno mogućnosti. Makarska je u svibnju zabilježila osjetan rast broja gostiju, a trend se nastavio i u prvom dijelu lipnja. Posjeti ovakvih kruzera će poboljšati već dovoljno optimističnu turističku statistiku.

 

 

J.G. / IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh