(Ne)vrijeme – Bura, snijeg i potres!

Svibanj je, i to 17., ali sudeći prema vremenskim prilikama  prije bi se reklo da je veljača. Naime, na Makarskom primorju  tijekom prethodne noći padala je kiša pa okrenula na buru   prosječne jakosti 80 km na sat, a na udare i 133 km, javljaju iz  Gradskog centra ‘Osejava’. Na biokovskom vrhu Sv. Jure (1762m) temperatura se spustila jedan stupanj ispod nule i pao je novi snijeg koji je zabijelio i lice planine okrenuto moru. Zbog jake bure od jutros je prekinut trajektni promet Makarska- Sumartin.

Uz sve to  stanovnici Makarskog primorja jutros su osjetili potres oko  5 sati. Prema prvim informacijama, epicentar potresa je na predjelu Dragljane-Kozica i  jakosti oko  4,7 stupnjeva po Mercalliju.

  • Piše Janja Glučina

Škura bura napravila puno štete

 Škura bura koja je od 9 sati u pojačanju i na udare puše 180 km/sat napravila je na sve strane štetu po gradu. Kako doznajemo od Nikše Vidoša, voditelja Gradskog centra ‘Osejava’, srušeni su borovi, šator za prodaju knjiga kod hotela Biokovo, oštećeni su prometni znakovi, reklamni panoi, klupe, a u luci je potopljeno nekoliko brodica. Uz gradsku plažu oštećeno je dosta kioska, a uz rivu tende na štekatima.

Na terenu su sve službe, od Pogona za komunalne djelatnosti, gradskog redarstva do vatrogasaca. Uklanja se ono što je prijetnja prolaznicima, a kad bura ‘padne’, što se najavljuje za poslijepodne, bit će vidljivi pravi razmjeri štete i otklanjanje posljedica.

  • Piše Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh