U sezonu s tisuću kreveta više: Brojka od 11 981 gostiju na razini prošlogodišnjih rezultata

U sezonu s tisuću kreveta više: Brojka od 11 981 gostiju na razini prošlogodišnjih rezultata
Makarska bilježi broj od 11. 981 gostiju što je na razini berićetne prošle godine. Što se tiče samih kapaciteta povećao se i njihov broj za gotovo tisuću kreveta u različitim oblicima smještaja. Makarska u hotelima raspolaže s 3448 kreveta, u kampovima smještajem za 921 osobu, u domaćinstvima s 14.097 kreveta i u kategoriji ostali obiteljski objekti 1851, što je ukupno 20.788 kreveta. Ukupna brojka smještajnih kapaciteta veća je u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 19. 852, gotovo tisuću kreveta! Posebno raduje što se radi o povećanju kvalitetnog smještaja jer je zamjetno veći broj smještajnih jedinica u kategoriji ostali smještajni kapaciteti gdje su i vile za odmor.

- Gostiju je u Makarskoj podjednako kao prošle godine. Sezona je dobro pripremljena, međutim glavne strukturne probleme nije se moglo otkloniti za godinu dana. Prije svega mislim na najveći problem u Makarskoj, a to je promet. Zagušen je promet, gužve su velike, a bez dvije velike javne garaže u budućnosti, ne može se riješiti taj problem u Makarskoj.

Inače, mnogi nedostatci iz prošle godine su otklonjeni što se tiče uređenosti i javnog reda u gradu. Plaže se ove godine češće peru.  Na gradskoj tržnici je postavljena konstrukcija za novu tendu. Manje je prigovora na buku. No, unatoč odluci koju je Gradsko vijeće donijelo 25. svibnja, neki investitori ne poštuju to pravilo i zaista se ponašaju sebično gledajući samo svoj interes. Primjerice i sada se radi na gradnji hotela kod kampa Jure, na Zlopašinoj zgradi… U takvim slučajevima bi redari trebali biti oštriji – ističe Hloverka Novak Srzić, direktorica Ureda TZ grada Makarske.

 

J.Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh