Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » Na Sv. Juri glazba jača od kiše i bure: Pijanistica Elisa Tomellini dala svoj ‘tač’ na 1762 m nepredvidive biokovske ljepote

Na Sv. Juri glazba jača od kiše i bure: Pijanistica Elisa Tomellini dala svoj ‘tač’ na 1762 m nepredvidive biokovske ljepote

Na Sv. Juri glazba jača od kiše i bure: Pijanistica Elisa Tomellini dala svoj ‘tač’ na 1762 m nepredvidive biokovske ljepote
O glazbi kao duhovnoj ljepoti sve riječi su premalo za one koji su doživjeli koncert talijanske pijanistice Elise Tomellini na najvišem biokovskom vrhu Sv. Jure.

Unatoč temperaturi prohladne jesenske večeri i kiši koja se osjećala u zraku zvuci talijanske glazbenice s pozornice na 1762 m spajali su beskraj neba s morem priredivši originalan i neponovljiv doživljaj. Ni rukavice joj nisu bile smetnja u gotovo dvosatnom muziciranju jer uz svoju virtuoznost publiku je oduševila zanosom koji je zračio u izvedbi djela poznatih klasičnih skladatelja. Opijena biokovskim prostranstvom svoj umjetnički doživljaj prenijela je na poklonike glazbe spremne na nešto više i drugačije.

 

U takvoj originalnoj biokovskoj glazbenoj priči jako su zakucala srca kada se u njezinim rukama zavijorio šal s hrvatskom trobojnicom i misli da ‘vatreni’ u nedjelju budu na vrhu.

 

Koncert Elise Tomellini inače je zajednički projekt oko biokovskih općina i gradova Vrgorca, Imotskog, Makarske, koja je uvrstila u program Makarskog kulturnog ljeta, te Baške Vode, Brela, Podgore, Tučepi i Zagvozda, kao i Parka prirode ‘Biokovo’. Valja podsjetiti da je Tomellini je poznata talijanska pijanistica, koja se bavi planinarenjem i alpinizmom, a održala je 2017. godine ‘najviši klavirski koncert na svijetu’ na 4600 metara na Monte Rosi.

U pripremi ovog glazbenog spektakla sudjelovao je naš proslavljeni alpinist Stipe Božić, a program na Sv. Juri kao dio manifestacije ‘Glumci u Zagvodu’ otvorio je glumac i predsjednik Udruge Vedran Mlikota.

S obzirom na moguće, a nepredvidive okolnosti čarobne planine za sigurnost su se brinuli vatrogasci iz Zagvozda i makarski GSS.

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh