Vodosprema Zelenka: Izgled građevine plijeni pozornost, a opskrba vodom poboljšana

Vodosprema Zelenka: Izgled građevine plijeni pozornost, a opskrba vodom poboljšana
Prelijepa kamena građevina na putu za Veliko Brdo plijeni pozornost prolaznika. To je vodosprema Zelenka izgrađena na predjelu između Splitske i Zadarske ulice. Vodovod Makarska je s gradnjom vodospreme Zelenka počeo u svibnju, a završen je i već u funkciji na sreću korisnika vodovoda na predjelu Biloševac. Projekt je ukupno vrijedan 6,5 milijuna kuna, a uveliko već pridonosi boljoj opskrbi vodom osobito predjela Biloševac.

- Vodosprema Zelenka je kapaciteta dvije tisuće kubika, a ukupno je stajala 6,5 milijuna kn. Od toga je hotel Romana za cjevovode izdvojio 1,5 milijun kn, Hrvatske vode 2 milijuna kn i 3 milijuna kn Vodovod Makarska iz naknade za razvoj koju plaćaju potrošači grada – izjavio je Šimun Borić, direktor Vodovoda d.d. Makarska.

Grad Makarska intenzivno radi na gradnji bolje komunalne infrastrukture. Sada su vodospremni kapaciteti grada Makarske 5000 metara kubnih, a sama vodosprema Zelenka je kapaciteta 2000 m3. No još puno bolja opskrba vodom na višim predjelima kao što su Veliko Brdo i drugi očekuje se puštanjem u rad vodospreme Požari. Naime izgradnja te vodospreme je pripremljena i radovi se nastavljaju nakon sezone, poručuju iz Vodovoda. Zahvaljujući dobrom planiranju i ulaganju u infrastrukturu, prvenstveno gradnju vodosprema i cjevovoda unatoč visokim temperaturama i iznimno velikom broju protrošača u sezoni do sada nije imala nikada ozbiljnih problema s opskrbom vode.

J.Glučina/ IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh