Osvijetljenje okoliša OŠ oca Petra Perice

Kao što je najavljeno tijekom ljetnjeg odmora u makarskim osnovnim školama u tijeku su  uređenja školskih prostora i nabava opreme.

Makarskim školama preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa osigurano je za kapitalna ulaganja 559.495 kn i za investicijska ulaganja 221.787 kn.

Od dijela sredstava koji je pripao Osnovnoj školi Petra Perice već je postavljena  javna rasvjeta  oko školske zgrade. –Naime, kako u pozadini školske zgrade nije bilo vanjske rasvjete, premda imamo video nadzor, prošle godine dogodila se krađa oluka. Nadamo se kako će s potpunim osvjetljenjem škola biti sigurnija, kazala nam je Renata Gudelj, ravnateljica OŠ oca Petra Perice.

Osim rasvjete na sjevernoj strani školske zgrade promijenit će se otvori. Planirano je i  uređenje učionice na otvorenom za što su nacrti i dokumentacija urađeni te preostaje još  gradnja tribina za sjedenje.   

Paralelno s uređenjem vanjskog dijela školskog prostora u ovoj školi će se lakirati parket u pet učionica i poboljšati informatizacija. U planu je nabava jedne pametne ploče, a prošle godine su u osam učionica nabavili projektore i platna.  

 

 

Piše J.Glučina

Foto Ivor

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh