Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Gradu Makarska koncesija za uređenje plaže na Osejavi: Sanirat će se i urediti omiljeno kupalište

Gradu Makarska koncesija za uređenje plaže na Osejavi: Sanirat će se i urediti omiljeno kupalište

Gradu Makarska koncesija za uređenje plaže na Osejavi: Sanirat će se i urediti omiljeno kupalište
Veliko zadovoljstvo iskazali su makarski gradski vijećnici prilikom usvajanja Odluke o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra za uređenje gradske plaže Osejava u Makarskoj. Grad je na ovaj način dao sam sebi koncesiju kako bi uredio plažu na dijelu Osejave. Cilj planiranog zahvata je uređenje plaže Osejava na način da, uz redovite mjere održavanja, plažna forma i podložni nasip budu održivi u uvjetima djelovanja valova većeg intenziteta. Sanacija i uređenje plaže je planirano na način da se zadovolji kriterij po klasifikaciji uređene gradske plaže, s temom – Plaža kulture, sve u skladu s Nacionalnim programom uređenja i upravljanja morskim plažama, koji zajedno provode Ministarstvo turizma i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

U koncesiju se daje kopneni dio pomorskog dobra odnosno zemljište površine 117 m2 i dio morske površine od 778 m2 što je ukupno 895 m2. Koncesija se daje na 20 godina i to bez naknade jer se radi o istovjetnoj pravnoj osobi.

Planirani zahvat na pomorskom dobru obuhvaća saniranje i uređenje postojeće plaže nasute žalom, njezino povezivanje preko platoa sunčališta i novoizgrađenog lukobrana gradske luke s rivom, te izgradnju podmorskog kamenog praga, a kako bi se minimalizirao proces erozije plažnog materijala s ciljem uređenja plaže na način da, uz redovite mjere održavanja, plažna forma i podložni nasip budu održivi u uvjetima djelovanja valova većeg intenziteta. Koncesionar je dužan u roku od 12 mjeseci od dana donošenja ove Odluke ishoditi građevinsku dozvolu za planirani zahvat.

Nema dvojbe kako će se građani Makarske naviknuti na ovo omiljeno tradicionalno kupalište obradovati donošenju ovakve Odluke, odnosno uređenju plaže na tom dijelu Osejave.

 

 

J.Glučina/arhiva MP

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh