Ljepša i urednija gradska pijaca: Zasvijetlilo ispod nove nadstrešnice

Ljepša i urednija gradska pijaca: Zasvijetlilo ispod nove nadstrešnice
Gradska tržnica konačno dobiva izgled kakav odavno zaslužuje. Postavljena je velika nadstrešnica, praktičnog i lijepog izgleda s velikom cjelovitom tendom. Na ovaj način dobio se ljepši izgled gradske pijace, ali i uklonilo šarenilo zakrpanih tendi s kojih je za kišovita vremena kapalo sa svih strana, i po kupcima i trgovcima. Ima posla još oko uređenja pijace, osobito po rubnim dijelovima gdje će se staviti ista tenda i na gornjoj razini te sa strana gdje trenutno velika tenda nije natkrila tole. Na jesen će se obaviti ti radovi, ali i urediti trajna suvremena rasvjeta te postaviti video nadzor. Sada se pijaca privremeno osvjetljuje običnim žaruljama jer u sezoni pijaca radi i navečer pa rasvjeta dobro dođe i tada, ali i u zoru kada trgovci postavljaju robu.

- Odlučili smo napraviti novi projekt jer je prethodni bio preskup i nismo mogli uložiti toliki novac. Postavljena rekonstrukcija je dobra, ima više otvora i ne bi trebalo biti problema s cirkulacijom zraka.Uvijek se mogu postaviti i rashladni uređaji, ako bude trebalo – kazao je dogradonačelnik Dražen Nemčić.

Odrađenim dijelom uređenja pijace zadovoljni su i kupci. Njihov komentar; “konačno izgled kakav zaslužuje pijaca turističkog grada“ sve govori. Ali i prodavači su zadovoljni ne samo zbog ljepšeg izgleda već i puno boljih uvjeta rada.

I nije samo to pridonijelo urednijem i kvalitetnijem izgledu. Jednako važno, ako ne i važnije zbog robe koju jedemo s ovog prostora, je higijena. Prodavači nam kažu, zaposlila se osoba koja uistinu dobro radi i redovito čisti pijacu. Pijaca se redovito pere, a sanitarni čvor je čist. Uskoro će se postaviti i video nadzor pa će na ovoj pijaci biti lakše održavati konačno postignuti red kakav joj je i primjeren.

 

J.Glučina/ IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh