Makarski SDP: Roditelji iz Velikog Brda nadali su se da će njihov vrtić biti poludnevni i upisana sva djeca

Makarski SDP: Roditelji iz Velikog Brda nadali su se da će njihov vrtić biti poludnevni i upisana sva djeca
Makarski SDP na konferenciji za novinare, a nazočni su bili Sretan Glavičić, predsjednik, Gordana Muhtić, potpredsjednica te Marijo Nemčić, predsjednik Mjesnog odbora Veliko Brdo, za temu je imao rad Javne ustanove ‘Biokovsko zvonce’, posebno otvaranje vrtića u Velikom Brdu.

Glavičić je podsjetio kako je bivša gradska vlast energetski obnovila Ciciban, krenulo se u postupak izrade projekta za novi vrtić na Zelenki te pokrenulo otvaranje vrtića u Velikom Brdu. Vrtić u Velikom Brdu počinje s radom, ali ne kao poludnevni, već cjelodnevni boravak. Velobrđani ne znaju odgovor zašto ga neće pohađati njihovih svih 14 djece, već četvero. Kada smo podržali ovaj projekt u vidu smo imali da ovo gradsko naselje ima svoj vrtić i time olakšamo djeci i roditeljima dolazak.

Nemčić je istaknuo da je upravo on inicirao otvaranje vrtića u Velikom Brdu. Sve je teklo usmeno, a onda se okrenulo. Ističe da nije poštivan dogovor da budu upisana sva djeca iz Velikog Brda.

Muhtić je izrazila sumnju u rad Upravnog vijeća JU ‘Biokovsko zvonce’ jer se sjednice više ne snimaju. – Ova gradska vlast odustala je od izgradnje vrtića na Zelenki jer je projekt bio preskup, ali mi mislimo da se moglo naći povoljnije rješenje – istaknula je. Ne znamo koliko će djece ostati neupisano u vrtić, a još ništa od gradnje vrtića na Dugišu, iako je bilo najavljeno. Upozorila je i da Grad nije donio Strategiju o položaju osoba s invaliditetom.

 

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh