Proslava blagdana Male Gospe: Središnje slavlje u Vepricu na uočnicu blagdana 7. rujna

Proslava blagdana Male Gospe: Središnje slavlje u Vepricu na uočnicu blagdana 7. rujna
Tradicionalno u Marijanskom svetištu Vepric i ove se godine očekuje rijeka vjernika za blagdan Male Gospe. Premda je sam blagdan Male Gospe 8. rujna, središnje slavlje u ovom svetištu kojeg je 1908. osnovao fra Juraj Carić, je na uočnicu blagdana, u petak 7. rujna. Na taj dan Gospino svetište podno Biokova posjeti više tisuća hodočasnika s Makarskog primorja i šire, iz Neretvanske i Imotske krajine, susjednih otoka, Bosne i Hercegovine koji zajedno sudjeluju u svetoj misi i veličanstvenoj procesiji kroz svetište.

Svečana koncelebrirana misa na uočnicu blagdana je u 17.30 sati, a predvodit će je mons. Petar Rajić, nadbiskup i apostolski nuncij u Angoli uz nadbiskupa Splitsko- makarske nadbiskupije mons. Marina Barišića i više desetaka svećenika. Slavlje se nastavlja veličanstvenom procesijom kroz svetište. Jutarnje mise u svetištu su u 7, 9 i 11 sati i na uočnicu i na blagdan, dok je poslijepodnevna misa na sam blagdan Male Gospe u 18 sati, doznajemo od upravitelja svetišta Vepric don Mije Šurlina.

Svima onima koji u svetište budu dolazili automobilima napomena kako svetište u neposrednoj blizini ima parkiralište i za autobuse i za osobna vozila. Ove godine se neće moći parkirati na istočnom ulazu u samo svetište već u vrtovima iza svetišta u smjeru Splita.

 

J.Glučina/ arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh