Škole spremne za početak nastave u ponedjeljak 10. rujna: Makarske osnovnoškolce na klupama čekaju besplatni udžbenici, zbirke i radne bilježnice

Škole spremne za početak nastave u ponedjeljak 10. rujna: Makarske osnovnoškolce na klupama čekaju besplatni udžbenici, zbirke i radne bilježnice
Makarski osnovnoškolci ove godine na nastavu kreću u ponedjeljak 10. rujna. Sve osnovnoškolce u obje Makarske škole na klupama će dočekati besplatni udžbenici, radne bilježnice i zbirke što im je osigurao Grad Makarska.

Prema riječima ravnateljica, u školama je sve spremno za početak nove školske godine.

U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića ove godine broj učenika povećan je za cijeli jedan razred i ukupno ih je 712 od kojih je 84 prvašića. Za sve njih Grad Makarska je osigurao besplatne udžbenike, zbirke i radne bilježnice.

- Osim toga u ovoj školi je bilo i većih radova tijekom ljeta  što je također Grad Makarska pomogao uz decentralizirana namjenska sredstva. Napravljena je hidroizorlacija krova koji je prokišnjavao, a najveće ulaganje bilo je u informatičku opremu. Nabavljeno je 30 novih računala. Uvedeni su E-dnevnici. Svi razredi opremljeni su s računalom i projektorom. Imamo deset pametnih ploča – ističe Marica Gržić, ravnateljica OŠ Stjepana Ivičevića.

Sve zajedničke prostorije škole tijekom ovog ljeta su obojane dok su učionice bojane prošle godine. Tako u sveže uređenom i suvremeno opremljenom prostoru s besplatnim udžbenicima, zbirkama i radnim bilježnicama na klupama u ponedjeljak starta nastava u OŠ Stjepana Ivičevića i to u dvije smjene. Valja podsjetiti kako su još četiri razreda ove škole; po jedan prvi i drugi, te dva treća razreda dislocirani na Dugiš u zgradi srednje škole.

Osnovna škola oca Petra Perice također spremno dočekuje početak nove školske godine. Cijela škola, sve učionice i zajednički prostori su obojani, lakirani su parketi u šest učionica, preuređena je kuhinja kako bi zadovoljavala standarde budući  da je u ovoj školi i produženi boravak učenika.

- Grad Makarska nam je osigurao udžbenike, zbirke i radne bilježnice za sve učenike kojih je 5o6, a od kojih 58 prvašića u Makarskoj i 3 učenika u područnoj školi u Promajni. Kao i svake godine prvašiće će na početku školovanja dočekati i darovi Grada Makarske, koji je također pomogao i za uređenje škole. Postavili smo novi video nadzor, obnovili dio namještaja i fond školske knjižnice. Grad Makarska je također u obje škole pomogao sufinanciranje  pomoćnika u nastavi. Naša škola je prošle godine prešla na E-dnevnike, a nažalost nastava informatike koja je ove godine obvezna za 5.i 6. razrede radit će se na starim računalima, jer nismo dobili sredstva od Ministrastva prosvjete za potrebna nova računala – kaže Renata Gudelj, ravnateljica OŠ oca Petra Perice.

 

J.Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh