Posljednji zbogom Zoranu Popoviću Finessi: Stižu prvi blagdani bez dragog Djeda

Posljednji zbogom Zoranu Popoviću Finessi: Stižu prvi blagdani bez dragog Djeda
Na vijest o posljednjem otkucaju srca Zorana Popovića u njegovoj 63. godini života, omiljenog Zoke Finesse, uistinu su zanijemili njegovi mali i veliki sugrađani.

Jer, Zoka je bio dobri duh Makarske, neumoran u količini šale, smijeha, nadasve ljubavi i radosti kojom je grlio najmlađe Makarane. A kažu, kada djeca u čovjeku prepoznaju dobrotu, to je istinski. Upravo je to bio slučaj sa Zoranom.

Borac kroz život, u čemu je morao u mladosti potvrditi da su on i njegova nova sredina jedno, nezaustavljiv je bio i kad je bila u pitanju obrana domovine. Bio je ponosan što je i sam činio 156. brigadu Hrvatske vojske.

Dijete u sebi je uvijek čuvao i tim očima prilazio svijetu. Mala srca to su itekako osjećala pa njegova uloga Djeda Božićnjaka, koju je živio gotovo dva desetljeća, ispunjavala ga je na poseban način. Malo slatkiša i puno veselja bio je njegov božićni dar svakom djetetu. U tim trenucima znao je reći da će u toj ulozi biti dok god bude mogao hodati.

Za Zorana nije bilo moguće da je bez posla. Živio je za svoju obitelj, a posebno je bio sretan kada je postao djed. Spoznao je lošiju stranu života i zato je mladima rado davao savjete kako biti jak i samopouzdan.

Uvijek je našao vremena kako guštati sa svojim prijateljima i sugrađanima. Zimske maškare sada su ostale bez svog Kralja, a ekipa Debelih bez ustrajnog igrača.

Sugrađani će se od Zorana Popovića oprostiti 10. rujna u 17 sati na makarskom Gradskom groblju.

 

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh