Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu budućeg centra Udruge Sunce

Grad Makarska i Udruga za osobe s invaliditetom podnijeli su zahtjev za lokacijsku dozvolu za izgradnju budućeg centra Sunca koji bi se na površini od 2900 metara četvornih trebao graditi na predjelu Požara. Zahtjev je potpisan jutros u Uredu gradonačelnika, ispred novinara, a sastanku su, uz gradonačelnika Tonćija Bilića i  predsjednice Udruge Olivije Prodan Ravlić, nazočili i zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić, Ognjen Radić, pročelnik Odjela za gospodarenje prostorom, te predsjednica skupštine udruge Matilda Rakić.

- Prvi slijedeći korak je formiranje odbora koji će pratiti proces ishodovanja dokumentacije, ali i predlagati rješenja za buduće financiranje. Dobivanje lokacijske dozvole je važno, jer se bez nje ne može konkurirati ni na jednom natječaju, bilo da se radi o sredstvima iz proračuna RH ili fondova Europske unije, izjavio je gradonačelnik Tonći Bilić.

Olivija Prodan Ravlić podsjetila je da se radi o centru kojem bi sutra gravitirali korisnici s šireg područja koje pokriva Lokalna akcijska grupe Adrion( Podbiokobvlje i Zabiokovlje) te istaknula kako su članovi udruge svjesni da će puno veći problem od ishodovanja dokumentacije biti financiranje tj. održavanje budućeg objekta. Zbog toga se, među ostalim, krenulo s izmjenama prvotnog projekta koje su rezultirale dodavanjem komercijalnog dijela  -  uz prizemlje i kat, dodana je još jedna etaža s apartmanima.

-  Uvjereni smo da je projektant( Ivan Lukić, op.a.) vodio računa o tekstualnim odredbama Prostornog plana i da bez obzira na dodavanje jedne etaže s apartmanima neće biti problema oko izdavanja lokacijske dozvole. Sukladno planu, važno je da je pretežita namjena objekta i dalje ostala socijalna, pojasnio je Radić, dodavši da nema razloga da dozvola ne bude izdana u razdoblju od mjesec do mjesec i pol dana.

Piše i foto Ivana Pleić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh