Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » Makarski SDP: “Nadamo se da će zemljišta za buduće vrtiće u prostornom planu imati društvenu namjenu”

Makarski SDP: “Nadamo se da će zemljišta za buduće vrtiće u prostornom planu imati društvenu namjenu”

Makarski SDP: “Nadamo se da će zemljišta za buduće vrtiće u prostornom planu imati društvenu namjenu”
-Konferencija za medije Makarskog HDZ-a na temu rada JU Biokovsko zvonce  i kao odgovor na intervju predsjednika SDP Makarska Sretana Glavičića još jednom je pokazala HDZ očito ne razumije propise Republike Hrvatske. Ili ne razumije ili ih namjerno ne poštuje, to će procijeniti javnost, piše u priopćenju makarskog SDP-a, koji potpisuje predsjednik Sretan Glavičić.

Nadalje stoji: -No čelnici Grada očito sada prešućuju svoje ranije neistinite tvrdnje kako sredstva za izgradnju i opremanje vrtića nisu bila predviđena u gradskom proračunu, kao i da su lokalni izbori održani 21. svibnja 2017., te da račune (pa tako ni fakture za radove) pristigle iza tog datuma, što je u ovom slučaju činjenica, ne može niti smije plaćati gradonačelnik u odlasku. Ni famozni gromobran, niti priča o restoranu koji je bio u funkciji prije SDP-ove vlasti, neće im pomoći u obrani neistina i nepostojećih postignuća.

Također treba naglasiti da je bivša ravnateljica mag. paed. Snježana Ninčević u svom mandatu, ne samo iznimno unaprijedila pedagoški rad, već je u njenom mandatu došlo do najvećeg ulaganja u Makarsku vrtićku infrastrukturu od osamostaljenja RH. Nesporno je da su prilikom kupnje opreme za Veliko Brdo, kupljeni i krevetići, ali za drugi objekt, a sve drugo rečeno o njenom radu i sposobnosti upravljanja iz usta ove Gradske uprave zvuči kao besmislica.

Naravno, sve dobro učinjeno nisu mogli demantirati, ali iz riječi sadašnje ravnateljice jasno je da će uskoro “oni shvatiti da im ipak treba novi domar” jer da vrtić ima 30 skupina, no bilo bi logičnije da su onda rekli da će zaposliti još jednog pedagoga.

U ovom trenutku nažalost moramo utvrditi da u posljednjih godinu dana nema pomaka niti je započet bilo kakav originalan projekt u predškolskim sustavu, no možemo se nadati da će bar ideja gradnje aneksa Cicibana koja je, usput rečeno, također nastala u mandatu ravnateljice Ninčević, biti realizirana u skladu sa potrebama ustanove.

Vrtić u Velikom Brdu pokazao je i da najplemenitiji projekt pod vodstvom ove gradske uprave može krenuti krivim putem, a činjenica je da nisu demantirali predsjednika Vijeća MO Veliko Brdo Marija Nemčića koji je upozorio na nesposobnost i nebrigu gradske uprave te je osim vrtića, nabrojio cijeli niz drugih problema Velikog Brda, poput nečišćenja ulica, nedostatka javne rasvjete, ukidanja manifestacije Noći Velikog Brda i zaustavljanja izgradnji ulica iako je više od deset milijuna kuna komunalnog doprinosa naplaćeno u tom dijelu grada.

Za kraj, možemo reći da očekujemo da će gradonačelnik Brkan intervenirati i u prostornom planu zemljišta gdje se vrtići nalaze ili trebaju graditi označiti za društvenu namjenu, a ne da ćemo dobiti novo „žutilo“ na mapi grada u korist pojedinaca kao što je to bilo do sada. Tek tada ćemo vidjeti njegovu stvarnu namjeru i jesu li mu djeca ovog Grada bitna, piše u priopćenju makarskog SDP-a.

 

 

J.M.IvoR

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh