Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Rujansko ljeto u Makarskoj: Hoteli odlično popunjeni, u Valamarovim se traži krevet više

Rujansko ljeto u Makarskoj: Hoteli odlično popunjeni, u Valamarovim se traži krevet više

Rujansko ljeto u Makarskoj: Hoteli odlično popunjeni, u Valamarovim se traži krevet više
Premda je već rujan Makarska, suncem okupana i dalje je dobro posjećena. Prema podacima Turističke zajednice u gradu ugodan odmor provodi 7438 turista. Najviše ih je u hotelima.

Tamo gdje je Valamar čak nema slobodnog ležaja! U hotelima Makarska Valamar u čijem sastavu su hoteli Dalmacija, Meteor i Rivijera, nemoguće je u ovogodišnjem rujnu dobiti slobodnu sobu. Cijeli ovaj mjesec popunjeni su i Meteor, i Dalmacija i Rivijera. Tako će biti sve do konca listopada u Dalmaciji, a do pred kraj studenoga u hotelu Meteor.

- Ova prva sezona za Hotele Makarska koji posluju u okrilju renomiranog hotelskog lanca Valamar bila je odlična. Možda je punjenje na početku bilo neznatno i lošije, za oko jedan posto u odnosu na prethodnu godinu, ali prihodi su između 8 i 9 % veći zahvaljujući većoj potrošnji gostiju, a nešto malo su povećane i cijene. Sada u rujnu imali smo čak zaustavljanje bookinga jer je hotel popunjen- zadovoljno će Dubravka Granić, šefica prodaje Hotela Makarska Valamar.

I u hotelu Osejava sve je gotovo puno. Tu i tamo može se pronaći tek jedna prazna od ukupno 110 soba. I sezona je ovdje bila dobra, ali prema riječima Vanje Ravlić, šefice recepcije ništa bolja od prošlogodišnje. Broj noćenja je na razini 20017., a takvi su otprilike i financijski efekti, kaže Ravlić.

Hotel Park također ovih rujanskih dana bilježi sjajne rezultate, čak pet posto veći broj gostiju od prošle godine u isto vrijeme. I sezona je bila dobra budući smo tijekom zime imali radove sezona nije startala s punim kapacitetom, ali zadovoljni smo, kaže Marina Josipović, šefica recepcije hotela Park.

Hoteli Biokovo i Miramare, kako doznajemo od Marijane Karlović, također imaju trenutno dobru popunjenost a i sama sezona bila je, kaže, sasvim dobra.

Kako je u hotelu Romana nismo uspjeli doznati jer nisu bili voljni davati informacije.

Ali prema informacijama u ostalim hotelima u Makarskoj, ali i na Makarskoj rivijeri znatan se broj gostiju odmara u rujnu. Kako i ne bi vrijeme je odlično, more toplo, a cijene značajno niže u odnosu na sezonu.

 

 

J.Glučina/IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh