Dodijeljene svjedodžbe maturantima Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića

Mladim makarskim gimnazijalcima, ekonomistima i hotelijersko-turističkim djelatnicima u četvrtak su u prostoru Glazbene škole svečano podijeljene svjedodžbe o položenoj državnoj maturi i završenoj srednjoj školi. Svjedodžbe o državnoj maturi dobilo je  53 gimnazijalaca koji su u općim predmetima imali stopostotnu prolaznost. Srednju školu završilo je i 48 ekonomista te 26 hotelijersko-turističkih tehničara, a od njih sedamdeset i četvero, kako je izvijestila psihologinja Sanja Puharić,  61 učenik je položio državnu maturu.

- Kad bi me netko pitao koje je najljepše doba u životu bez razmišljanja bih odgovorio da su to brucoški dani koji vas očekuju za dva mjeseca. Vi ste krema, vi ste ponos ovog grada i nadam se da ćete to dokazati i u svom budućem školovanju. Studirajte ono što stvarno volite, jer je to najljepše, poručio je maturantima Miroslav Družianić, zamjenik gradonačelnika. U ime ravnatelja Slavka Gudelja, koji je bio spriječen, maturantima je poruku poslala Anela Mendeš, jedna od razrednica. – Bez straha slijedite svoje ideale, radite ono što volite, budite normalni ljudi jer ćete tako najbolje predstaviti našu školu, naš grad i Republiku Hrvatsku, poručila je Mendeš, dok je u ime generacije govorila Paula Sesar. Sedam učenica koje su sve četiri godine prošle odličnim uspjehom, Lidija Lučić, Mia Sumić, Darija Iličić i Jelena Galić( 4. a, opća gimnazija), Andrea Srzić ( 4.l, jezična gimnazija), Katarina Drlje (4.c, ekonomisti) i Josipa Pervan (4.e, hotelijersko – turistički smjer) dobile su nagrade koje im je uručila Sanja Puharić, a ovom prigodom podsjetilo se i na najuspješnije učenike na županijskim i državnim natjecanjima. Učenici su posebnim pljeskom pozdravili Boženku Pavlić koja je u ime svojih kolegica i u svoje osobno ime (Željka Puljić, Anita Andrijašević, Anela Mendeš, Maja Franić) maturantima prigodnim govorom poželjela sve najbolje u budućem poglavlju života.

Premda je cijeli program, u kojem su se izmjenjivali profesori i učenici, bio nabijen emocijama, najemotivniji trenutak definitivno je bio oproštaj od profesorice Maje Franić, koja nakon osam godina odlazi iz škole.Naime, uz poklone i cvijeće Franić je od svojih učenika dobila ono najvrjednije – posebnu zahvalu što je ‘imala puno razumijevanja i strpljenja za svakog učenika i uspješno rješavala svaki problem kojih je, posebno u njezinom razredu, bilo mnogo’.U sklopu programa, za čiju su realizaciju zaslužni razrednici 4. razreda,  profesor Matko Marče i psihologica Sanja Puharić, nastupili su Severin Filipović, bivši učenik Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, a danas uspješan student glasovira te buduća učenica Maris Kurtović. Program su vodile Nikolina Antičić Lović i Nevena Nemčić.

 

Najbolji rezultati na državnoj maturi: Denis Medak deveti u Hrvatskoj, Josipa Pervan četvrta

Lidija Lučić, 4.a matematika A

Karlo Glavičić, 4.a matematika A

Marina Šabić, 4.a matematika A

Natali Ivanac, 4.l matematika B

Barbara Glučina, 4.l matematika B

Andrea Srzić, 4.l matematika B

Marina Bekavac, 4.a engleski jezik A

Zvonimir Sokol, 4.l engleski jezik A

Andrea Srzić, 4.l engleski jezik A

Josip Kristić, 4.l engleski jezik A

Karlo Glavičić, 4.a engleski jezik A

Barbara Glučina, 4.l engleski jezik A

Darija Iličić, 4.a hrvatski jezik A

Lidija Lučić, 4.a hrvatski jezik A

Josipa Pervan, 4.e hrvatski jezik A

Denis Medak, 4.c njemački jezik A

Melani Ivanac, 4.l njemački jezik A

Natali Ivanac, 4.l njemački jezik A

Lucija Roščić, 4.a biologija

Matea Pavlinović,4.a biologija

Zvonimir Sokol, 4.l biologija

Andrea Srzić, 4.l psihologija

Josipa Pervan, 4.e politika i gospodarstvo

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh