Ministarstvo ne zna kada će biti popravljen kvar na brodu Lučke kapetanije

Iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture potvrđeno nam je da se veći kvar na brodici Lučke kapetanije Makarska otklanja. Kad će biti popravljen ne može se sa sigurnošću tvrditi, stoji u priopćenju koje potpisuje voditeljica Josipa Perica Kujundžić.

- Napominjemo da se unatoč tomu, akvatorij Makarske redovito kontrolirala plovilom Lučke kapetanije Split Pojišan, plovilom Lučke ispostave Milna, a također i plovilima MUP-a tijekom koordiniranih akcija s kojima u ophodnji sudjeluje i lučki kapetan ispostave Makarska. Zadnja takva akcija sigurnosti plovidbe bila je na području ispostave Makarska 12. srpnja. Tom je prilikom pred lukama Tučepi, Podgora i Makarska, zbog prekršaja na moru, naplaćeno ukupno 4.000 kazni. Prema tome, unatoč kvaru i nesposobnosti za plovidbu brodice lučke ispostave Makarska, pomorski promet redovito se nadzire drugim plovilima koji se, prema potrebi, uključuju u akcije traganja i spašavanja na moru, zaključuje se u odgovoru Ministarstva. Podsjetimo, da je brod Lučke kapetanije u kvaru, i to od kolovoza prošle godine, saznali smo prije tjedan dana. Povod je bila intervencija Hitne pomoći na plaži nedaleko od Vrulje u kojoj je ekipu Hitne do mjesta nesreće morao prebaciti privatni gliser, u vlasništvu turista koji se odmara u Baškoj Vodi. Lučki kapetan Zvonko Klarić tada nam je potvrdio da je kontaktirao i lučku ispostavu Milna, i splitsku Lučku kapetaniju i MUP, no da nitko nije imao brod na raspolaganju. Također nam je potvrdio da se zbog kvara na motoru više puta obraćao Lučkoj kapetaniji Split, no uzaludno.

Iako smo u svom dopisu Ministarstvu pitali kako je moguće da se u godinu dana ne može  popraviti motor i zašto kapetanu makarske ispostave nije bar odgovoreno na dopis, odgovor na to pitanje nismo dobili.

Piše I.Pleić Foto IVor

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh