Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Makarska slavi Dan grada 24. listopada: Bogat program proslave rođendana kroz listopad

Makarska slavi Dan grada 24. listopada: Bogat program proslave rođendana kroz listopad

Makarska slavi Dan grada 24. listopada: Bogat program proslave rođendana kroz listopad
Makarska u spomen na 24. listopada 1865., kada je u službenu uporabu uveden hrvatski jezik, slavi Dan grada. Tim povodom Grad je i ove godine organizator više različitih kulturnih, zabavnih ,sportskih i društvenih aktivnosti od kojih su neke već započele.

Na taj dan proslava počinje na Trgu 156. brigade u 10 sati gastro-glazbenim programom uz Lovačku udrugu Biokovo, Udrugu kuhara Makarskog primorja i grupu Adria. U organizaciji Grada Makarske i Srednje strukovne škole u 17 sati na programu je prezentacija mega torte i koncert Domenice Žuvele.

Proslava 24. listopada tradicionalno otpočinje odavanjem počasti svima onima koji su zaslužni što se danas u slobodnoj Hrvatskoj slavi ovaj dan. Pred Središnjim križem na Gradskom groblju polaganje vijenaca je u 9 sati, na Spomeniku hrvatskom branitelju u 9.15 sati i u 9.40 sati je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Promenada Gradske glazbe Makarska na programu je u 10 sati.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u hotelu Park u 13 sati, gdje je u 14 sati koktel dobrodošlice, a u katedrali sv.Marka u 19 sati je sveta misa za grad.

No i prije samoga rođendana počinje proslava prema programu Grada Makarske. Na programu je više od dvadesetak događanja.

Već je 2. listopada otpočela Liga prvaka u futsalu / MNK Novo vrijeme Apfel u organizaciji Gradskog sportskog centra Makarska koja traje do 7. listopada. Od 4. – 7. listopada na programu je Ma Travel fest u dvorani Arte i klubu Rockatansky.

U organizaciji Hrvatsko njemačkog društva u katedrali sv.Marka 5. listopada s početkom u 19.30 sati je nastup Zbora “Stadtkantorei Bremerhaven” iz SR Njemačke.

Istoga dana u dvorani Arte s početkom u 20.30 sati je u organizaciji Grada kazališna predstava Družine iza zavjesa “Tko je ubio Zvonka Bušića”.

Od 5. do 7.listopada je Međunarodni vaterpolski turnir Mladi galeb” na GSC-u, koji organizira VK Galeb Makarska rivijera. Od 11. do 14.listopada je Turnir Mali Zmaj koji organizira na GSC-u HRNK Zmaj.

Na Gradskom sportskom centru 16. listopada u organizaciji Grada i GSC-a otvara se nova Atletska staza u 10.30 sati.

U organizaciji Grada Makarske 19. listopada na Trgu 156. brigade od 10-12 sati je Sajam mogućnosti.

Također 19. listopada, Matica hrvatska organizira predstavljanje knjige Marka Ljubića “Rasudbe hrvatske državnosti”.

Kup Makarske u ribolovu koji organizira PŠRD Arbun je na programu 20. listopada u 7 sati.

Istoga dana u dvorani Arte u organizaciji Grada Makarske je dječja predstava Produkcije Z “ Složna obitelj”.

U Gradskoj galeriji u 20 sati, također 20. listopada u organizaciji Gradske galerije Antuna Gojaka i Udruženja arhitekata je Revija arhitekture na Makarskoj rivijeri.

Grad Makarska i DV Biokovsko zvonce 22. listopada u 10 sati pripremaju svečano otvaranje Dječjeg vrtića „Veseljko“ u Velikom Brdu.

Glazbena škola Makarska povodom Dana grada 22. listopada u 18 sati organizira koncert u dvorani Arte.

U gradskoj vijećnici 23.listopada u Organizaciji Udruge Lanterna i Grada Makarske u 12 sati je dodjela nagrada volonterima.

U dvorani Arte s početkom u 18 sati, u organizaciji Crvenog križa Makarska na programu je obilježavanje 140 godina Crvenog križa u Makarskoj i Primorju.

Na Dan grada u Donjoj luci i makarskom akvatoriju je Regata krstaša u organizaciji JK Bura.

Na Makarskoj zvjezdarnici 25. listopada u organizaciji DAUP Oriona u 20 sati je Dan otvorenih vrata Makarske zvjezdarnice.

U dvorani Arte s početkom u 18 sati u organizaciji Zajednica sportskih udruga je predstavljanje knjige o povijesti Makarskog sporta iz pera Ćiće Čapete.

Judo klub Biokovo organizator je Judo turnira „Kup Makarske“ -Memorijalni turnir Tajmir Nola.

I na kraju programa 29. listopada je u Kalalargi u 11 sati tradicionalna manifestacija Dan biokovskog krumpira.

 

J.Glučina /arhiva MP

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh