Makarska pjevala s tri najveće hrvatske glazbene dive

-Hvala Dive na prekrasnoj muzičkoj večeri, ovim riječima je sinoć na kraju zajedničkog nastupa  Radojke Šverko, Gabi Novak i Tereze Kesovije, zahvalio Divama makarski gradonačelnik Tonći Bilić u ime svih oduševljenih građana Makarske i njihovih gostiju koji su sinoć ispunili ljetno kino.    

Tri najveće hrvatske glazbene dive; Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija u subotu navečer su dvosatnim koncertom u pratnji glazbenog sastava pod ravnanjem Ante Gele oduševile i makarsku publiku koja je zajedno s njima pjevala poznate i uhu mile pjesme čiju su kvalitetu potvrdile godine trajanja.

Radojka Šverko prva je izašla na pozornicu upitavši publiku „Kud plovi ovaj brod“ i potekla je pjesma. Neposredna Radojka Šverko se našalila s publikom i nizala svoje hitove. Pridružila joj se druga diva večeri Gabi Novak koja je nastavila sa svojim setom pjesama s nekom magičnom emocijom u glasu. Nakon njih na pozornicu je poput munje stigla Tereza Kesovija s nevjerojatnom energijom i snagom glasa koji se, potvrđuju to glazbeni kritičari, nije promijenio niti nakon 50 godnina. Na kraju su sve tri Dive zapjevale zajedno više pjesama, među kojima „Lanternu“, „Vino i gitare“, „Nono dobri moj nono“… „Prave su dive, podarile su nam iznimnu večer, zadovoljno je komentirala publika.   

Vrlo uspješanim nastupom, punim emocija i srdačnog kontakta s publikom koja je popunila makarsko ljetno kino, gdje kažu stane 800 ljudi, Dive su još jedanput pokazale kako kvaliteta ne blijedi. S Radojkom Šverko, Gabi Novak i Terezom Kesovijom sinoć su u Makarskoj pjevali sredovječni, oni malo stariji, ali i njihovi unuci. Bilo je svih generacija.

U plodnim karijerama u protekla četiri desetljeća; Tereza, Gabi i Radojka imaju zajedno više od 50 albuma, nosača zvuka, stotinu osvojenih nagrada na domaćim i inozemnim festivalima, nekoliko Porina… Premda je svaka od njih različita, ima svoju publiku i svoj repertoar zajedničko im je da su sve tri dive! Prepoznao je to Ante Gelo koji je osmislio projekt njihova zajedničkog koncertiranja u  Hrvatskoj i van nje, na čemu su mu Dive i ovaj put zahvalile jer im je kako su kazale lijepo raditi zajedno. Ovog ljeta u Makarsku su došle nakon koncerta u Trogiru, a s ovim sjajnim projektom tjekom ljeta razveselit će publiku u Dubrovniku i još nekim gradovima.

Za izvrstan nastup pun energije i dobrog ritma makarska publika je divama zahvalila glasnim pljeskom, a ponajbolje pjevajući njihove skladbe, na čemu su im one nakon što je svaka samostalno otpjevala nekoliko svojih, svima dobro znanih pjesama zajedničkim nastupom na pozornici ljetnog kina s bendom na čijem je čelu Ante Gelo podarila još nekoliko pjesama.

Na kraju su Divama zahvalili i predstavnici Grada Makarske u okviru čijeg se Makarskog kulturnog ljeta upriličio i ovaj koncert. Gradonačelnik Tonći Bilić, dogradonačelnik Miro Družianić i pročelnik Dražen Kuzmanić popeli su se na pozornicu i čestitali Terezi, Gabi i Radojki izazvavši gromoglasan pljesak publike. Divama su zahvalili poljupcima i buketima cvijeća, a u ime svih gradonačelnik Bilić je pozdravio sugrađane i goste.

„ Splićani znaju kazati da je Split najljepši cvijet Mediterana, Drubrovčani kažu da je Dubrovnik biser Jadrana, a Makarska je ljepotica Dalmacije! Izgubila je nešto od te ljepote tijekom godina, ali na putu je da vrati svu ljepotu u punom svom sjaju. Večeras su nam u tome pomogle ove tri svjetske glazbenice, kazao je zahvalivši divama  gradonačelnik Tonći Bilić, pozdravljen pljeskom oduševljene publike.

Piše J. Glučina

Snimio Ivor

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh