Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Hoteli Makarska d.d. nakon prve sezone upravljanja Valamar Riviere: ‘Zadovoljni, fokusiramo se na podizanje kvalitete smještaja i talenata’

Hoteli Makarska d.d. nakon prve sezone upravljanja Valamar Riviere: ‘Zadovoljni, fokusiramo se na podizanje kvalitete smještaja i talenata’

Hoteli Makarska d.d. nakon prve sezone upravljanja Valamar Riviere: ‘Zadovoljni, fokusiramo se na podizanje kvalitete smještaja i talenata’
Nakon prve turističke sezone upravljanja Hotelima Makarska d.d. u Valamar Rivijeri su zadovoljni odrađenim poslom i već se pripremaju za sljedeću sezonu.

Podsjetimo, na glavnoj skupštini Hotela Makarska održanoj 17. srpnja uspješno je završen proces privatizacije, odnosno preuzimanja većinskog udjela Hotela Makarska d.d. od strane Valamar Riviere i AZ obveznog mirovinskog fonda. Valamar ima 46,93 %, AZ obvezni mirovinski fond 30%, a ostali dioničari imaju 14,07 % dionica Hotela Makarska. Sklapanje menadžment ugovora između Valamar Riviere i Hotela Makarska odobrila je Glavna skupština, a Nadzorni odbor je imenovao dvočlanu upravu u kojoj su Anđelko Skvrce, član i Josko Lelas, predsjednik Uprave Hotela Makarska Valamar, a s kim smo razgovarali o rezultatima ove i planovima Valamara za sljedeću sezonu.

- Kako je strategija razvoja prema proizvodima visoke dodane vrijednosti i kvalitete usluge nužna da se Makarska pozicionira kao destinacija za goste više platežne moći, investicije su ključne za brendiranje Hotela Makarska u skladu s Valamar brend strandardima. Upravo zato buduće investicije Hotela Makarska bit će fokusirane na podizanje kvalitete smještaja, razvoj talenata, inovativnih usluga i razvoj destinacija kao glavnih pokretača rasta i razvoja.

Valamar je u svojoj ponudi za kupnju Hotela Makarska procijenio potrebna ulaganja u današnju imovinu Hotela na 178 milijuna kn u idućih pet godina.

 

Što će biti s nekim starim planovima Hotela Makarska?

Na prijedlogu pojedinačnih investicija radi Uprava Hotela Makarska, a konačnu odluku o visini i dinamici svake investicije odobrit će Nadzorni odbor Hotela Makarska Valamar. Kroz jesen će se razraditi projekti investicija za 2019., koji će biti usmjereni na poboljšanje usluge i opremljenost postojećih hotela kao i ulaganja u edukaciju i razvoj zaposlenika s ciljem postizanja razine standarda Valamar brendova. Hoteli Makarska su uspješno poduzeće koje ćemo nastaviti razvijati u interesu zaposlenika, dioničara, lokalne zajednice, te svih ostalih dionika u turizma Makarske, odgovor je Valamara.

Ranije su iz Hotela Makarska najavljivali gradnju hotela Meteor 2 na sadašnjem otvorenom parkiralištu hotela? Planira li Valamar nešto bolje na lokaciji hotela Rivijera?

- Kao što je javnosti poznato upravo je u izradi i Novi prijedlog PUP-a grada Makarska koji će ponovo redefinirati uvjete građenja i rekonstrukcije u Makarskoj. Valamar je procijenio mogućnost višestruko većih ulaganja u proširenje i potpuno repozicioniranje turističkog naselja Riviera na razinu 4 i 5 zvjezdica ukoliko budu riješene određene imovinsko pravne prepreke i stvoreni potrebni preduvjeti za veliku investiciju na toj lokaciji. Iskreno se nadamo što skorijem rješenju imovinsko- pravnih sporova kako bismo čim prije pristupili realizaciji planiranih projekata.

Kakva je struktura zaposlenih, nedostaje li kvalitetnog kadra, hoće li biti novih zapošljavanja u Hotelima Makarska Valamar?

-Hoteli Makarska su sa svojim zaposlenicima do sada postizali odlične poslovne rezultate na čemu im Valamar nastoji zahvaliti kroz započeti razvoj sustava nagrađivanja. S poboljšanjem kvalitete operativnih procedura te uz investicije u povećanje kapaciteta i kategorizacije hotela otvorit će se i prostor za otvaranje novih radnih mjesta uz dalja ulaganja u vještine i znanja svojih zaposlenika. Kvalitetna usluga temelji se na kvalitetno educiranim i motiviranim zaposlenicima, a naši zaposlenici ključ su našeg uspjeha, poručuju iz Valamara.

Hoće li hoteli kao i ranijih godina svi biti zatvoreni zimi i hoće li se u tom razdoblju raditi neke eventualne adaptacije ili rekonstrukcije?

-Dani otvorenosti hotela će pratiti dinamiku plana prethodnih sezona. Zimi će se obaviti radovi na održavanju objekata.

 

Janja Glučina

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh